Doğaya ve insana dair resimler...

Güncelleme Tarihi:

Doğaya ve insana dair resimler...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2022 15:22

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından gerçekleştirilen DYO Resim Ödülleri yarışmasının 39’uncusu 'Doğa ve İnsan' temasıyla düzenlendi. Ön elemenin ardından seçici kurulun yaptığı değerlendirme sonucunda altı eser ödüle layık görülürken 79 eser de sergilenmeye değer bulundu.

Haberin Devamı

Yarışmada pentür dalında Atila Ulusal’ın 'Beni Buradan Almayın', Furkan Armutçu’nun 'Buğday Tarlası', İrfan Dönmez’in 'Ben’e Dair İmgeler' ve Murat Özbakır’ın 'Yeryüzü-Kent-Yapı' isimli eserleri ödüle layık görülürken, Kübra Gürleşen’in 'Tuz Gölü' ve Şerife Şen Akkaş’ın 'Yok Oluş' adlı eserleri özgün baskı dalında ödül aldı.  
Bu sene 39'uncusu düzenlenen DYO Resim Ödülleri'nde tema 'doğa ve insan'dı. 704 sanatçının 1066 eserle başvurduğu yarışmaya bu yıl İran, Azerbaycan, Almanya, Şili ve Bulgaristan’dan da sanatçılar başvuru yaptı.
Başvuruların Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı internet sitesi üzerinden kabul edildiği 39. DYO Resim Ödülleri yarışmasında seçici kurul, ön elemenin ardından Çeşme Altın Yunus Oteli’nde yapılan nihai seçim ile ödül kazanan ve sergilenmeye değer bulunan eserleri belirledi. 

Haberin Devamı

ALTI ESERE ÖDÜL 
Eserler sanat, eğitim ve basın dünyasının değerli isimleri Habip Aydoğdu, Prof. Hayri Esmer, Doç. Dr. Devabil Kara, Prof. Cebrail Ötgün, Prof. Dr. Ferhat Özgür, Prof. Mümtaz Sağlam ve Gazeteci İhsan Yılmaz’dan oluşan Seçici Kurul tarafından değerlendirildi. Ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan eserlerin seçiminde teknik yetkinlikler, dil ve anlatım, sanatsal yaklaşımlardaki estetik düzey ve özgünlük esasları belirleyici oldu. Değerlendirme sonucunda eserlerden altısı ödüle layık görülürken, 79 eser de sergilenmeye değer bulundu.
Pentür dalında ödül alan eserlerin sahipleri 35 bin TL, özgün baskı resim dalında ödül alan eserlerin sanatçıları ise 15 bin TL 'Başarı Ödülü' almaya hak kazandı.

ÖDÜL TÖRENİ EKİMDE

DYO Resim Ödülleri’nin ödül töreni ve açılış sergisi, ekim ayında İstanbul Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılacak. Ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan 85 eser, sırasıyla Eskişehir, Ankara, Mardin ve İzmir’de sanatseverlerle buluşacak.
İlk olarak İzmir’de başlayan ve sadece Ege Bölgesi sanatçılarına ulaşan DYO Resim Ödülleri, 1973’den bu yana Türkiye çapında düzenlenirken 1999'a gelindiğinde uluslararası bir nitelik kazandı. 1967 yılından bu yana aralıksız olarak düzenlenen yarışmaya 55 yıllık süreçte 16 bin 80 sanatçı, 26 bin 865 eserle katılım gösterdi. 214 eser ödül alırken 3.006 eser sergilenmeye değer bulundu.
Devlet sergilerinin yanı sıra, özellikle genç sanatçı kuşağının büyük oranda katıldığı sanat etkinliği olma özelliğini de taşıyan DYO Resim Ödülleri; Adnan Çoker, Mustafa Pilevneli, Adem Genç, Zahit Büyükişleyen, Mustafa Ayaz, Kadir Ata, Bünyamin Özgültekin, Alaattin Aksoy, Cavit Atmaca, Cuma Ocaklı, Devrim Erbil, Ekrem Kahraman, Yalçın Gökçebağ ve Mehmet Güler gibi Türk resim sanatında isim yapmış pek çok usta ressamın eserlerine ev sahipliği yaptı.

 

BAKMADAN GEÇME!