Cesur fare canavarın peşine düşerse

Güncelleme Tarihi:

Cesur fare canavarın  peşine düşerse
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2019 12:32

Hürriyet Kitap etiketiyle yayımlanan ‘Mishico’ serisi çocukları yeni kavramlarla tanıştırarak hayal gücü ve yaratıcılıklarını tetiklerken çocukluk çağı korkularıyla baş etmeleri konusunda da cesaretlendiriyor.

Haberin Devamı

Serinin ilk kitabı, Mine Sayın’ın yazıp resimlediği ‘Elbiseler mi Konuştu Yoksa?’ çocukların her vesileyle canlanmaya hazır hayal dünyalarına götürüyor bizleri. Mimi, kedisi Leo ve köpeği Lilo ile bahçenin tadını çıkarmak üzere hazırlanırken bir anda dolaptaki giysiler canlanıveriyor ve her kafadan bir ses çıkmaya başlıyor. Eldivenler bir taraftan, çizmeler bir taraftan “Beni giy, beni giy” diye söylenip dururken Mimi bildiğini okuyarak yazlık pembe elbisesini geçiriyor üzerine. Böylece hazırlanma sürecini bile eğlenceli bir oyuna dönüştüren Mimi soluğu bahçede alıyor. Ama dışarıda Mimi’yi, kıyafet seçiminin yanlış olduğunu parmak sallamadan anlatan bir sürpriz bekliyor. Öyküde geçen ikilemeler, farklı renk ve yazı karakterleri Mine Sayın’ın çizimleriyle desteklenerek küçük okurların kavram dünyası ve kelime hazinelerinin zenginleşmesine de katkıda bulunuyor; “Güneş yavaş yavaş saklanmaya, bulutlar birer birer toplanmaya ve hemen arkasından yağmur damlaları telaşlı telaşlı toprağa düşmeye başladılar...”

Haberin Devamı

Şirin Dağtekin Yenen’in kaleme aldığı, serinin ikinci kitabı ‘Canavar Gördüm Sanki?’ ise çocukların karanlık ve yalnız uyuma korkularına heyecanlı bir öyküyle yaklaşıyor. Vili, köpeği Bay Burun, ürkek aslan Melo ve fare Kiki derin bir uykuya dalmak üzereyken oluyor ne oluyorsa. Odadan gelen garip sesler hepsinin yerinden sıçramasına, sonra da yorganı başlarına çekip put gibi kalakalmalarına sebep oluyor. Bu yetmezmiş gibi bir de gıcırdayarak sallanan dolabın kapakları arasından bir canavar kuyruğu sarkmasın mı! Sonrası malum, bağrış çağrış, ortalık birbirine giriyor. Neyse ki her şeyin bir açıklaması olduğuna inanan cesur fare Kiki olaya el koyuyor ve canavarın peşine düşüyor. Böylece Vili ve diğerlerinin korkulu, şaşkın bakışları altında dolaba doğru adım adım ilerleyen dünyanın hem en kısa hem en uzun yolculuğu başlıyor. Nefeslerin tutulduğu bir macera eşliğinde komik mi komik bir canavarla tanışmaya hazır olun.

Cesur fare canavarın  peşine düşerse

Haberin Devamı

CANAVAR GÖRDÜM SANKİ?
Şirin Dağtekin Yenen
Hürriyet Kitap, 2018
32 sayfa, 21 TL.

Cesur fare canavarın  peşine düşerse

ELBİSELER Mİ KONUŞTU YOKSA?
Mine Sayın
Hürriyet Kitap, 2018
32 sayfa, 21 TL.

BAKMADAN GEÇME!