Çağdaş sanatın genç buluşması: CI Bloom

Güncelleme Tarihi:

Çağdaş sanatın genç buluşması: CI Bloom
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2023 09:56

Contemporary İstanbul tarafından düzenlenen CI Bloom’un ikinci edisyonu 4 Haziran’a kadar Lütfi Kırdar Rumeli Salonu’nda sanatseverlerle buluşuyor. Fuara 25 çağdaş sanat galerisi, 4 sanat inisiyatifi ve 2 sanat kurumu katılıyor.

Haberin Devamı

Türkiye’deki çağdaş sanatın büyümesine odaklanan sanat fuarı CI Bloom, ikinci edisyonuyla 4 Haziran’a kadar Lütfi Kırdar Kongre Sarayı Rumeli Salonu’nda sanatseverleri çağdaş sanatın canlı ve yenilikçi dünyasıyla buluşturuyor. Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu BMW Türkiye ile Paribu ve LG OLED evo partnerliğinde gerçekleştirilen fuarda 25 çağdaş sanat galerisi, 4 sanat inisiyatifi ve 2 sanat kurumu yer alıyor.
Türkiye’deki çağdaş sanatın canlı ve yenilikçi dünyasını öne çıkarmak istediklerini belirten Contemporary İstanbul Başkanı Ali Güreli, “Türk çağdaş sanatının en güncel ve yeni çalışmalarına, projelerine yer veren CI Bloom’da birlikte yeniden baharı kutlayalım” çağrısı yapıyor.

KATILIMCI GALERİLER

Çağdaş sanatın genç buluşması: CI Bloom
Serdar Acar/ Pi Artworks
286 sanatçının 572 eserinin sergilendiği CI Bloom’un katılımcı galerileri şöyle: Ambidexter, Anna Laudel, Art On İstanbul, Bozlu Art Project, C.A.M. Gallery, den art, Dirimart, Galeri 77, Galeri Bosfor, Galeri/Miz, KAIROS, Krank Art Gallery, Martch Art Project, One Arc Gallery, Öktem Aykut, Pg Art Gallery, Pi Artworks, Piramid Sanat, Sanatorium, Sevil Dolmacı Art Gallery, Simbart Projects, SODA, Taksim Sanat, x-ist ve Zilberman.
CI Bloom’a katılan sanat inisiyatifleri ise İzmir’den Darağaç Kolektif, Ankara’dan Ka, İstanbul’dan KOLİ Art Space ve Çanakkale’den sub.

Haberin Devamı

ÖZEL PROJELER
- Contemporary İstanbul Vakfı, Esra Özkan küratörlüğündeki ‘Metabilgi: Algoritma’nın Ritmi’ sergisinde Uğur Acil’in ‘Çöl Gülü - Mixed Media’ adlı dijital eserini gösteriyor.
- Tamamen elektrikli BMW iX1, Kerem Giriş’in ‘Dream Away’ adlı özel cam tasarımı ve Ozan Türkkan’ın ‘Bridges’ isimli dijital sanat eserinin birbirleriyle yakaladıkları uyumla bir enstalasyon olarak CI Bloom’daki yerini alıyor.
- Farklı disiplinlerden 47 eserin yer aldığı Paribu Sanat Hafızası koleksiyonu da CI Bloom’da.
- LG OLED evo, Arjantinli tasarımcı ve dijital sanatçı Six N. Five (Ezequiel Pini) işbirliğiyle hayata geçirdiği ‘Among The Sky’ sergisiyle fuarda. Eserler, LG’nin ilk kez tanıtacağı 97 inç OLED ve Lifestyle ekranlarında sergileniyor.
- House of Brothers Lounge’da dijital sanatın önemli temsilcilerinden Ahmet Rüstem & Hakan Sorar’ın interaktif bir deneyimi sergilenecek.
Bugün ve yarın 11.00 - 20.00, pazar günü ise 11.00 - 19.00 saatleri arasında açık olacak CI Bloom’un biletleri Mobilet’ten edinilebilir.

Haberin Devamı

Anıtsal buzul fotoğrafı

Çağdaş sanatın genç buluşması: CI Bloom

Contemporary İstanbul’un 18. edisyonunda yer alacak yeni fotoğraf bölümü CI Photo’nun tanıtımı, Borusan Contemporary işbirliğiyle CI Bloom’da gerçekleştiriliyor. Çağdaş fotoğrafçılığa odaklanacak CI Photo kapsamında Borusan Contemporary, Frank Thiel’in ‘Viedma #01’ adlı anıtsal buzul fotoğrafını sanatseverlerle buluşturuyor. Alman fotoğrafçı Frank Thiel’ın ‘Viedma #01’ adlı etkileyici fotoğrafı, bir belgeleme aracı olmanın ötesinde heykel ve resim gibi diğer sanat formlarından etkiler de barındırıyor. Arjantin’in Patagonya bölgesinde bulunan Viedma Gölü çevresindeki buzul formlarını bir organik ‘mimari’ olarak ele alan sanatçı, ‘Viedma #01’de görünür kıldığı zamana bağlı değişim ve dönüşümü, estetik bir unsur olarak karşımıza çıkarıyor. Devasa boyuttaki fotoğraf, binlerce yıl boyunca şekillenmiş buzulların nefes kesen fiziksel özelliklerini ortaya koyarken izleyicileri doğayla olan ilişkilerini sorgulamaya yönlendiriyor.

BAKMADAN GEÇME!