Bodrum'da caza pop karışacak

Güncelleme Tarihi:

Bodrumda caza pop karışacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2018 13:01

Bu yıl ikincisi düzenlenen Bodrum Caz Festivali yarın kapılarını açıyor.

Haberin Devamı

Hürriyet Kitap Sanat’ın sponsorları arasında yer aldığı festivalin bu yılki teması ‘Pop ve Caz’. Festival programında pop müziğin sevilen isimleri Kenan Doğulu, Nükhet Duru gibi isimler, İstanbul Funk Unit, Greg Lamy Trio gibi caz gruplarıyla buluşuyor. Bu yıl ayrıca Fahir Atakoğlu, Ayhan Sicimoğlu, İlhan Erşahin gibi isimler de festivalde sahne alacak. Bu buluşma festivalin küratörü Özlem Oktar Varoğlu’nun eski zamanlardan beri istediği bir şeymiş. Varoğlu, “Pop ve cazın kardeşçe birbirini desteklemesinin örneği bir festival yapmak hayalimdi” diyor. Bu yıl çok değerli isimlerin festivale katıldığını ifade eden Varoğlu, Kenan Doğulu ve Nükhet Duru’nun caz söylemesinin bir başlangıç olduğunu, ilerde pop-caz buluşmalarının artacağını ümit ettiğini ifade ediyor.

Haberin Devamı

Festival yarın, Türk Deniz Kuvvetleri Yıldızlar Hafif Müzik ve Caz Orkestrası Solist: Sibel Köse konseri ile Bodrum Belediye Meydanı’nda açılış yapıyor. Aynı gece, müziğinde pop ve cazı birleştiren Şenay Lambaoğlu Off Gümüşlük’te sahne alacak.

2 Eylül’de müzisyen İlhan Erşahin, ‘İstanbul Sessions’ projesiyle hayranlarıyla buluşacak, aynı gün gazeteci Cüneyt Özdemir ‘pop ve caz’ üzerine bir söyleşi gerçekleştirecek.

Caz dinleyerek büyüdüğünü ifade eden Nükhet Duru 3 Eylül’de, ‘Nükhet Duru Sings Jazz’ konseriyle dinleyiciyi zamanda yolculuğa çıkaracak.
Yeni nesil kütüphane Zai, 4 Eylül’de Yıldız İbrahimova & Kaan Bıyıkoğlu konserine ev sahipliği yapacak. Yine aynı gece Antik Tiyatro’da ‘Kenan Doğulu İhtimaller Projesi’ konseri gerçekleşecek.

Usta müzisyen Fahir Atakoğlu uzun zaman sonra ilk kez festival kapsamında Bodrum’da konser verecek.

7 Eylül’de Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars dinleyicilerini dansa çağırırken, yaptıkları müzikle caza yeni bir soluk getiren Greg Lamy Trio sahnede olacak.

Caz Derneği Onursal Üyesi Reşat Demirkol ve Atilla Atala’nın fırçasından caz ustalarının portrelerinin sergilendiği ‘Cazın İmgeleri’ Atilla Atala - Reşat Demirkol Sergisi yarın Yalıkavak’ta Mine Sanat Galerisi’nde açılıyor.

BAKMADAN GEÇME!