BIFED başvurulara açıldı

Güncelleme Tarihi:

BIFED başvurulara açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2019 10:52

Bu yıl 9-13 Ekim tarihleri arasında 6’ncısı düzenlenecek Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali başvuruları başladı. Son başvuru tarihi 15 Mayıs

Haberin Devamı

Beş yıldır ekim ayında BIFED’e ev sahipliği yapan Bozcaada; yönetmenlerin, film severlerin, çocukların ve çevrecilerin buluşma noktası olmuştu. Bu yıl 6’ncı kez düzenlenecek festivale aralarında Meksika, Gürcistan, Kanada, İtalya, ABD, Avusturya, Fransa, İspanya, İsviçre, Rusya ve Portekiz’in de olduğu yaklaşık 60 ülkeden 300’e yakın film katılıyor. Festival için başvurular başladı. Son başvuru tarihi 15 Mayıs.

Filmler bu yıl da Fethi Kayaalp büyük ödülü için Bozcaada’da yarışacak. Festivalde 2’ncilik, 3’üncülük ödülleri de yer alıyor. Gaia Öğrenci Ödülü adı altında yalnızca öğrencilere açık bir dördüncülük ödül de var.

Festival bu yıl ‘BIFED Bahçesi’ projesiyle tamamen atalık tohumlardan oluşan bir bahçenin de ilk ekimini yapacak. BIFED her yıl olduğu gibi bu yıl da dışarıdan gelen ve adalı öğrenciler için de ayrı bir program oluşturuyor. Öykü yazma, film okuma, küçükler için Truva gezisi, seramik atölyesi ve farklı sanat atölyelerinden oluşacak program, festivalin önemli bir parçasını oluşturuyor.

Haberin Devamı

BIFED’e katılım ücretsiz. Başvurular için: www.bifed.org

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!