Ankara'da 'öykü' günleri...

Güncelleme Tarihi:

Ankarada öykü günleri...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2022 18:18

Uluslararası Ankara Öykü Günleri’nin 19’uncusu başladı. 28 Mayıs’a dek sürecek Öykü Günleri bu yıl göç, gurbet, mücadele, bir arada yaşam temalarına odaklanıyor.

Haberin Devamı

Bu yıl 20-28 Mayıs 2022 tarihleri arasında düzenlenecek 19. Uluslararası Ankara Öykü Günleri’nin çağrısı 14 Şubat 2022 Dünya Öykü Günü’nde Pakrat Estukyan’ın yazdığı ve altı dilde yayımlanan öykü bildirisi ile yapılmıştı. Bu sene göç, gurbet, mübadele, bir arada yaşam temalarına odaklanan etkinlik boyunca toplam altı panel ve iki konser düzenlenecek. Etkinlikler Çağdaş Sanatlar Merkezi, Route ve Nefes'te gerçekleştirilecek.
20 Mayıs akşamı Ankaralı yazar Şiir Erkök Yılmaz ile başlayan Öykü Günleri’nin bu seneki teması ‘Öykücülüğümüzde Gurbetçilik, Göçmenlik ve İltica’. Ayrıca bu yıl etkinlikler içerisinde Tahsin Yücel ve geçen ay kaybettiğimiz Mıgırdiç Margosyan öykücülüğüne de odaklanılacak. ‘Tahsin Yücel Öykücülüğü’ başlığında akademide Tahsin Yücel çalışmış, kendisiyle tanışan akademisyenler söz alacak. ‘Mıgırdiç Margosyan Öykücülüğü’ başlığında ise Diyarbakır’da değişip dönüşen mekânlar üzerinden bir sunum ile yazarın öykü kitapları üzerinden edebiyatına dair konuşmalar yapılacak.
‘Gümüşhane’den Diyarbekir’e: Yol Boyu Türküler’ başlıklı konserle devam edecek olan Ankara Öykü Günleri ‘Öyküde Tekinsizlik’ ve ‘Çokdilli Yazarların Öykü Yazma Deneyimleri’ başlıklı oturumlar ile kapanışını gerçekleştirecek.

Ankarada öykü günleri...


 

BAKMADAN GEÇME!