Ankara Müzik Festivali’nde bunları kaçırmayın

Güncelleme Tarihi:

Ankara Müzik Festivali’nde bunları kaçırmayın
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2017 14:54

Hürriyet Kitap Sanat'ın klasik müzik eleştirmeni Serhan Bali, 30 Nisan'a kadar devam edecek 34. Ankara Müzik Festivali programından öne çıkan konserleri seçti.

Haberin Devamı

Ankara Müzik Festivali, 34 yıllık tarihinde ilk kez 22 Ağustos 2016’da hayata veda eden kurucusu Mehmet Başman’sız yapılıyor. Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından bu yıl 4-30 Nisan günleri arasında izlenebilecek festival, hem ülke ekonomisindeki genel durgunluk hem de vakfın Ankara’daki hükümet ve iş çevrelerinden yeterli desteği alamaması yüzünden son yıllarda eski parlak günlerini aratır olmuştu. Her şeye rağmen yola devam eden festivalin bu yılki öne çıkan konserleri şöyle:
*** 12 Nisan’da MEB Şûra Salonu’nda sahneye çıkacak Kiev Solistleri’nin eşlik edeceği kemancı Valeriy Sokolov bu yılki festivalin Nicholas Payton’la birlikte yıldızı sayabileceğimiz bir isim. Muhteşem bir kemancı olan Sokolov’un Bach ve Vivaldi programını hayranları merakla bekliyor.
*** Kaliteli bir genç piyanist dinlemek isteyenler Julien Libeer’in 19 Nisan’daki resitalini kaçırmasınlar derim.
*** Türkiye’de klasik gitarla özdeşleşmiş isimlerin başında gelen Ahmet Kanneci 40’ıncı sanat yılını 20 Nisan’da vereceği solo resitalle kutlayacak.
*** Çekler çok önemli bir yaylı çalgılar ekolüne sahiptir. Bu ekolün genç temsilcisi Jan Mracek, yurttaşı piyanist Lukas Klansky ile birlikte güzel hazırlanmış bir repertuvar çalacaklar 26 Nisan’da.
*** Bizim çok yetenekli gençlerimizden oluşan Begoa Ensemble ise iki güzel piyanolu beşli çalacakları bir konserle konuk oluyor festivale 27 Nisan’da.
*** 29 Nisan’daki bol ritmli Nicholas Payton konserini cazseverler elbette kaçırmayacaklardır. Payton ‘Afro Caribbean Mixtape’ adlı projesiyle Türkiye’de ilk kez Ankara Festivali’ne konuk olacak.
*** Festival geçen yıl Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nde en iyi orkestra seçilen Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası konseriyle 30 Nisan’da kapanışını yapacak. Gürer Aykal’ın yöneteceği konserin solistleri yine pırıl pırıl iki gencimiz: Kemancı Hande Küden ve viyolonselci Nil Kocamangil. Festival, Saygun’un ‘Ayin Raksı’yla açılmıştı, kapanışı ise Erkin’in ‘1. Senfoni’siyle yapacak. Cumhuriyetin başkentine de böylesi yakışır.

BAKMADAN GEÇME!