2023’e geri saydıran konserler

Güncelleme Tarihi:

2023’e geri saydıran konserler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2022 11:34

Yeni yıl planları yapıldı ve dilekler yazıldı. Peki, gelecek yıl sevdiğiniz müzisyenin şarkılarına eşlik etmek istemez misiniz? 2023 programını şimdiden şekillendiren Zorlu PSM, neredeyse her müzik türünden sıkı konserlere kapılarını aralıyor. Yerinizi şimdiden ayırtın deriz!

Haberin Devamı

Editors/5 Şubat
Editors, yeni albümü ‘EBM’ turnesi kapsamında İstanbul’da. Grubun her defasında farklılaşan müzikal dilini işitip vokal Tom Smith’in büyüleyici sesini canlı dinlemek için iyi bir fırsat. Editors’ın kapalı mekânlardaki performansları her zaman açık hava festivallerindekinden daha kuvvetli olmuştur. Bu kez uzun bir şarkı listesiyle sahnede olacak ve tutkulu hayranlarıyla ‘Sugar’, ‘Papillon’, ‘Munich’ gibi hit şarkılarını hep bir ağızdan seslendirecekler.

Ludovico Einaudi/7-8 Şubat
Günümüzün en büyük besteci ve piyanistlerinden Ludovico Einaudi, bu yıl çıkardığı ‘Underwater Tour’ albümünün turnesi kapsamında iki gece üst üste Zorlu PSM’de. Einaudi, huzur verici klasik müzik melodilerini, rock ve elektronik gibi güncel türlerin enstrümanları ile harmanlıyor. Sanatçı, eski ve yeni arasında bir köprü oluşturuyor. Gözlerinizi kapattığınızda hayallere dalacağınız bir performans olacak.

Haberin Devamı

Piers Faccini/23 Şubat
Spotify verilerine göre Piers Faccini’nin en çok dinlendiği ikinci şehir İstanbul. Şarkılarında hikâye anlatıcılığı görevi üstlenen Faccini’ye naif bir gitar ritmi eşlik ediyor. Amerikan folk müziğinden ilham alan sakin eserleri de dikkat çekiyor. Son albümü ‘Shapes of The Fall’da ise Ortadoğu veya Kuzey Afrika’nın çöl rüzgârına kapıldığı şarkılar, sizi müzikal bir yolculuğa çıkarıyor.

Palaye Royale/10-11 Mart
Art ve glam rock’ın temsilcileri olarak son dönemde dikkat çeken Palaye Royale, Remington Leith, Sebastian Danzig ve Emerson Barrett’tan oluşuyor. Las Vegas çıkışlı Kanadalı grup, sahnede sakin şarkılarının aksine enerjisi yüksek bir gösteri sunuyor. Vokalist Remington Leith, kıyafetleriyle de dikkat çekerken şarkılarını hayranlarıyla temas halinde seslendiriyor. Grup LP ile seslendirdiği ‘Line It Up’la tanınsa da ‘Lonely’, ‘Mr Doctor Man’ hitleriyle de sahnenin tozunu attırıyor. Hassas sözler ve sert gitarla örülü şarkılarına kulak kabartın deriz.

Jamie Cullum/30 Mart
İngiliz caz sahnesinin en tanınan ismi Jamie Cullum, uzun bir aranın ardından yeniden İstanbul’da. Cullum’un piyanosunun üzerine çıkıp sergilediği etkileyici performanslar için bile bu konser kaçmaz. Cullum, caz dokunuşlu vokalleri, cazı pop ve rock ile iç içe geçirerek türler arası sınırları erittiği kendine has çokyönlülüğü ile günümüzün önemli müzisyenlerinden. Jamie Cullum, bahara mutlu bir başlangıç yapmanızı sağlayacak.

Haberin Devamı

Kerala Dust/8 Nİsan
Kerala Dust, dipten gelen ama kuvvetli bir dinleyici kitlesine sahip. ‘Light, West’ albümleri hipnotik, asit-blues gibi enteresan bir janra oturtuldu. Eğer Darkside’ı seviyorsanız kesinlikle Kerala Dust’ı da beğeneceksinizdir. Güney Londralı ekip, sahnede doğaçlamalar da ortaya koymasıyla biliniyor. Vokallerin eşlik ettiği performanslarında tam bir festival havası yaşayacağınız garanti.

Sónar İstanbul/28-29 Nisan
Bu yıl İstanbul’da 7’nci kez gerçekleşecek Sónar İstanbul’un da ilk isimleri açıklandı. Elektronik müziğe dair yaptığı katkıların es geçilmeyeceği efsanevi Richie Hawtin, canlı performanslarla görsel ve işitsel bir deneyim sunan Max Cooper (3D AV), global EDM sahnesindeki setleriyle ismini ön plana çıkaran DJ Anna, Birleşik Krallık’ta yaptığı remiksler ile dikkatleri üzerine çeken TSHA, Boiler Room performanslarıyla hafızalara kazınan DJ prodüktör Blawan, Berlin’in son dönem gözdesi Sofia Kourtesis açıklanan isimler arasında yer aldı.

Haberin Devamı

Baxter Dury/14 Haziran
İngiliz müzisyen Baxter Dury, modern bir söz yazarı ve karizmatik vokal. Dury, sözleri son derece karamsar olmasına rağmen, müziği bakımından umutlu şarkıların sahibi. Çağdaş İngiliz popu ve post-disco arasında gidip gelen şarkılarında Fransız etkisini de işitiyorsunuz. Sanatçı için Leonard Cohen ve Serge Gainsbourg’un modern hali demiş olsak çok da yanlış olmaz. Dury’nin şehvetli vokalleri ve sahnedeki tekinsiz halini görmek de bize armağan.

Moderat/24 Haziran
Moderat, geçen yaz İstanbul sahnesindeydi. Fakat Türkiye’de o kadar büyük bir hayran kitlesi var ki bu tekrar gelmelerine engel olmadı. Grubu, bir festival değil de kendilerine özel konserde izlemek her zaman daha zevkli. Ayrıca kapalı alan performansları görsel şovlarını daha net şekilde görmemizi sağlıyor. Alman dans müziğinin önemli ismi, altı yıllık suskunluğunu bu yıl yayımladıkları ‘MORE D4TA’ albümüyle bozdu. Sözlerin daha az, müziğin daha sert ve daha atmosferik duyulduğu bu albümün dünya turnesi kapsamında İstanbul’dalar. ‘Bad Kingdom’ gibi önemli hit parçalarına da yer veriyorlar.

Haberin Devamı

Foals/15 Ağustos
Bu yazın en çok beklenen konseri. Foals, iki kere Türkiye’de konser vereceğini açıkladı ama her seferinde etkinlikler iptal olmuştu. Foals, pes etmedi ve bir kez daha Türkiye’ye geleceğini duyurdu. Grup, ilk kez İstanbul sahnesinde olacak. İngiliz grup, indie hitleriye bu türün anaakım olmasını sağlayanlardan. Indie dans şarkılarının yanında duygusal balatları da ön plana çıkıyor. Grubun canlı performanslarını deneyimlemiş biri olarak diyebilirim ki muhteşemler. Vokal Yannis Philippakis, enerjisi yüksek seyirciyi görünce ‘stage dive’ yapıyor ve bir an bile soluk almadan şarkılara eşlik etmenizi sağlıyor. ‘My Number’, ‘Spanish Sahara’, ‘What Went Down’ gibi şarkılarını çalacaklarına da emin olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Soen/3 Eylül
İsveçli progresif metal grubu Soen, ‘Atlantis Live’ Avrupa turnesi kapsamında İstanbul’da. Turnenin özelliği ise şarkılarını akustik bir formda seslendirmeleri. Grup üyelerine yaylılar ve geri vokaller de eşlik ediyor. Derinlemesine bir metal müziğin içinde kendinizi bulacaksınız. Grubun bu farklı tarzdaki müziklerini Türkiye’de dinlemek için belki de tek fırsat.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!