GeriSeyahat Kısa Haberler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kısa Haberler

Kısa Haberler

Antik taş ocağında klasik müzik festivali

Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali ve Akademisi bu yıl 6 Temmuz-16 Ağustos arasında gerçekleştirilecek. Festival alanı Bodrum Gümüşlük’ün Koyunbaba Mevkii’ndeki antik taş ocağı. Taşları dünyanın yedi harikasından biri olan Halikarnas Mozolesi’nin yapımında kullanılan taş ocağında düzenlenecek etkinliklerde Aldo Ragone, Edna Golandsky, Endellion Dörtlüsü, Erkin Onay, Gülsin Onay, Juliette Hurel, Mauricio Vallina, Pierre Reach, Stefan Milenkovih, Yury Martynov konser verecek. Piyanist Fazıl Say genç müzisyenler için atölye çalışması düzenleyecek. Festivalin uluslararası nitelik kazanmasının 10’uncu yıl dönümü de özel etkinliklerle kutlanacak. Ayrıca Adnan Saygun adına Piyano Yarışması düzenlenecek (www.gumuslukfestival.org). Yaşar ANTER / (DHA)

Türk Yıldızları Akdeniz Oyunları coşkusuna ortak olacak

Akrobasi timi ‘Türk Yıldızları’, 17’nci Akdeniz Oyunları’nın 20 Haziran’daki açılışında Mersin’de gösteri uçuşu yapacak. Türk Yıldızları’nın gösterisi saat 17.00’de Mersin İdman Yurdu Meydanı ve çevresinden izlenebilecek. (AA)

Uludağ Milli Parkı’na kır evleri yapılacak

Uludağ Milli Parkı’na bungalov tipi kır evlerinin yapılması planlanıyor. Binalar tabiata uyumlu olması için ahşaptan inşa edilecek. Kır evlerinin içerisinde banyo, tuvalet, yatak odası, yaşam alanı (oturma odası), teras ve şömine bulunacak. Bursa Valisi Şahabettin Harput, kır evlerinin, yaz sezonunu Uludağ’da geçirmek isteyen vatandaşlar için tasarlandığını belirtti. (AA)

Çıldır Gölü kuş cennetine döndü

Doğu Anadolu Bölgesi’nin ikinci büyük gölü olma özelliğini taşıyan Çıldır Gölü’nde martıların yavrulama dönemi başladı. Doğal güzelliğiyle dikkat çeken gölün ortasında bulunan adacıktaki yavru martılar uçmak için gün sayıyor. Gölde ak ve tepeli- pelikanlara da rastlanıyor. (AA)

Beypazarı Şenlikleri başlıyor

Ankara’nın Beypazarı ilçesi bu hafta festivalle renklenecek. Geleneksel Beypazarı ve Yöresi Şenlikleri’nin 20’ncisi, 21 Haziran tarihinde başlayıp üç gün sürecek. Etkinlikte konserler, halkoyunu gösterileri, yarışmalar, sergiler, defile, yöresel yemekler gibi başlıklar yer alıyor. (www.beypazarifestivali.com)

Dağ maratoncuları Bolu’da buluşuyor

14’üncü Uluslararası Anadolu Dağ Maratonu 5 Temmuz’da Bolu’da başlıyor. Maratonu Doğa Araştırmaları, Sporları ve Kurtarma Derneği düzenliyor. İki kişilik takımlar seçtikleri parkurda iki gün boyunca zamana karşı yarışacak. Takımları;1/25 bin ölçekli haritalarla, pusula kullanarak, yürüyerek, koşarak, yön bularak, koordinatları verilen istasyonlara sırasıyla uğramak şartıyla kendi rotalarını belirleyecekler. (dask.org.tr)

Kadınlara bisiklet eğitimi

Bisiklete biniyorsunuz. Peki pozisyonunuz doğru mu? Yapılması gereken genel ayarları ve bakımı biliyor musunuz? Yola çıktığınızda bisikletinizde arıza çıkarsa ne yapmalısınız? Bisiklet Gezgini teknik eğitimlerinde tüm bu soruların cevabını veriyor. 20 Haziran Perşembe günü saat 19.30’da yolda bisiklet tamiri, 27 Haziran Perşembe günü yine 19.30’da kadınlara özel tamir konulu eğitimlere katılabilirsiniz. Eğitimler Kadıköy-Çiftehavuzlar’daki Bisiklet Gezgini dükkânında verilecek. (www.bisikletgezgini.com)

False