GeriSeyahat Kısa haberler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kısa haberler

Kısa haberler

Klasik otomobillerle boydan boya Yunanistan’ı geçtiler

Klasik Otomobil Kulübü’nün üyeleri önceki hafta Dedeağaç’tan Megalopoli’ye Yunanistan turu yaptı. Gümülcine, İskeçe ve Kavala’ya uğrayan ekip, Selanik’te Atatürk’ün doğduğu evi ziyaret etti. 1957 model Volkswagen Karmann Ghia model aracıyla Yunanistan’a giden Sinan Evman ve Seyhan Atay, 28-29 Mayıs’ta gerçekleştirilen Yunanistan 2’nci Pre-sporting Klasik Otomobil Rallisi’ne de katıldı. 114 araçla Loutraki’den Argos’a yarışan ekip, araçta arıza yaşanmasına karşın, yeşil kategoride ikinci oldu. Ödüllü ekipten Seyhan Atay “Dünyanın birçok yerinde rallilere katılıyoruz ancak Yunanistan’ın doğal güzelliklerini ve manzaralarını görmek çok farklıydı. Bizi çok mutlu etti. Gördüğümüz güzellikler ve kazandığımız deneyim, aldığımız ödülün yanında paha biçilmez” dedi.

Anadolu Dağ Maratonu 15 Temmuz’da Bolu’da düzenleniyor

Dağda yürüyüş, dağcılık, yön bulmayı içeren Anadolu Dağ Maratonu bu yıl 15 Temmuz’da Bolu’da yapılacak. Üç gün sürecek yarışmalarda farklı zorluk derecelerindeki üç parkurda, ikişer kişilik takımlar yürüyecek. Uzunlukları 15 ila 65 kilometre arasında değişen tüm parkurlarda yürüyüş süresi iki gün olarak belirlendi. Doğa Araştırmaları Sporları ve Kurtarma Derneği’nce (DASK) düzenlenecek yarışma doğayı tanımak, vücut kapasitesini sınamak isteyen herkese açık. Kamp alanına ücretsiz girilip yarışma izlenebilecek. Her parkurda en fazla 50 takım yarışacak. Erkek takımlar ayrı değerlendirilip sıralamada ilk üçe girenler ödüllendiri-lecek. Kadın ve karma takımlar da birlikte değerlendirilip ilk üç takıma ödül verilecek. (www.dask.org.tr)

Topkapı, dünyada en çok ziyaret edilen müze sıralamasında sekizinci

Dünyanın en çok ziyaret edilen müzeleri sıralamasında Türkiye’den sadece bir müze girebildi. Geçen yılın ziyaretçi sayıları karşılaştırılarak yapılan sıralamada birinci sırayı Paris’teki Louvre Müzesi aldı. 3 milyon 588 bin kişinin gezdiği Topkapı Sarayı ise sıralamada sekizinci sıraya yerleşti. TOP 10 şöyle: 1-Louvre (Paris) 8 milyon 523 bin kişi; 2- British Museum (Londra) 5 milyon 842 bin kişi; 3- Metropolitan Museum (New York) 5 milyon 216 bin kişi; 4- Tate Modern Gallery (Londra) 5 milyon 61 bin kişi; 5- National Gallery (New York) 4 milyon 954 bin kişi; 6- National Gallery of Arts (Washington) 4 milyon 777 bin kişi; 7- Vatikan Müzeleri (Roma) 4 milyon 676 bin kişi; 8- Topkapı Sarayı; 9- MOMA (New York Modern Sanat Müzesi) 3 milyon 131 bin kişi; 10- Centre Pompiduo (Paris) 3 milyon 130 bin kişi. ? Reha ERUS

Uçuşu durdurulan beş balon firmasına izin

Kapadokya’da gereken şartları yerine getirmedikleri gerekçesiyle nisan ayında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nce uçuşları durdurulan altı balon firmasından beşi geçen hafta yeniden uçuşlarına başladı. “Balonla Hava Taşıma İşletmeleri Talimatı Revizyon” yönetmeliği kapsamında Royal, Cihangiroğlu, Sultan, Sultan Kelebek ve Han Havacılık firmaları eksiklerini tamamlayıp uçuş iznini alırken, Türk Hava Kurumu ise “Gökçen Havacılık” adı altında yeni bir balon firması kurmak için ruhsat başvurusunda bulundu.

Bu arada geçen hafta

Nevşehir Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Kapadokya’da turizme açılan vadilerin temizlenmesi amacıyla özel bir proje başlattı. Gençlik Merkezi’nce hazırlanan “Kapadokya Vadilerinde İmece” adlı proje çerçevesinde, gönüllüler 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Uçhisar Beldesi’ndeki Güvercinlik Vadisi’nden başlayıp, Göreme’ye kadar vadilerdeki
çöpleri topladı. (DHA)

Medea, Aspendos’da sahnelenecek

Medea Operası, Türkiye’de ilk kez 13 Haziran’da Aspendos’ta sahnelenecek. Eseri Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçıları, 18’inci Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali kapsamında yorumlayacak. Antik Yunan’ın büyük tragedya yazarı Euripides’in aynı adlı eseri üzerine Luigi Cherubini’nin bestelediği iki perdelik eser ilk kez 1797’de Paris’te sahnelenmiş ve büyük başarı kazanmıştı. Eseri rejisör Mehmet Ergüven sahneye koydu. Orkestrayı şef Alexandru Samoila yönetecek. Eserde Creonte’yi Şafak Güç, Galauce’yi Nurdan Aydın, Giasone’yi Koray Damcıoğlu, Medea’yı Burcu
Kuru yorumlayacak. Dekor Gürcan Kubilay, kostüm Sevda Aksakoğlu, ışık Mustafa Eski tarafından gerçekleştirildi.
Eserin koro çalışmaları ise Krastin Nastev tarafından yapıldı.
(www.aspendosfestival.gov.tr)

7 coğrafyada 7 kültürün kadınlarını fotoğrafladı
Bugüne kadar beş kıtada 48 ülke gezen fotoğrafçı Buket Şahin, farklı coğrafyalarda çektiği kadın portrelerini “Mezopotamya’dan Mezoamerika’ya Toprak Yüzlü Kadınlar” başlığı altında sergiliyor. Yörük, Çingene, Bedevi, Hindu, Berberi, Maya ve İnka kadınlarının portrelerinin yer aldığı sergide ayrıca Şahin’in geziler sırasında derlediği ortak simgeler taşıyan şaman objelerine de yer veriliyor. Sibel Radiye Gül de fotoğraflardan yola çıkarak kostümlü bebekler yaptı. Bu bebekler de fotoğraflarla birlikte sergileniyor. Yarın İstanbul Galatasaray’daki Arkeopera Sanat Galerisi’nde açılacak sergi 7 Eylül’e kadar sürecek. (www.arkeopera.com)

Nereye Gitmeli

Oksijeni bol, denize sıfır

Beykonağı Otel, oksijen zenginliği açısından dünyanın en iyi bölgelerinden Balıkesir’in Altınoluk beldesinde. Merkeze 7 kilometre mesafedeki Fener Mahallesi’nde bulunan otelin plajı mavi bayraklı. Açıkbüfe sunulan akşam yemeklerini Latif Usta hazırlıyor. Mönüde çorba, balık, kırmızı et, sebze, tatlı ve meyve sunuluyor. Hepsi deniz ya da havuz manzaralı olan otel odalarında balkon, klima, televizyon, fön, kablosuz internet bağlantısı mevcut. Sabah kahvaltısı, akşam yemeği dahil oda fiyatı 160 TL. (Tel: 0266 388 10 02)

15 Haziran’a kadar yüzde 30 indirim

Antalya Olimpos’taki Daphne Tatil Evi, KucukOteller.com.tr sitesi ziyaretçilerine ve üyelerine 130 TL olan fiyatlarından yüzde 30 indirim uyguluyor. 90 TL oda ve kahvaltı dahil iki kişi konaklama fırsatını kaçırmamak için www.kucukoteller.com.tr/daphneevi linkinden tesis ile iletişime geçebilirsiniz. Bu fırsat 15 Haziran tarihine kadar geçerli.

Gemiyle Baltık sahilleri Norveç fiyortları

Rena Travel, Saffet Emre Tonguç’un rehberliğinde Norveç Fiyortları ve Baltık başkentleri turu düzenliyor. 2 Temmuz’da Costa Atlantica gemisi ile yapılacak ve Kopenhag’dan başlayacak bir haftalık Norveç Fiyortları turunda Geiranger, Flam, Stavanger, Norveç’in başkenti Oslo, Berlin ve Danimarka Rivierası’nı görebilirsiniz. Dünyanın en güzel coğrafyalarından birine sahip olan Norveç’te Geiranger gibi UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmiş pek çok yer bulunuyor. 10 Temmuz’daki Baltık başkentleri turu ise Norwegian Sun gemisi ile gerçekleştirilecek. Kuzeyin güzel şehirleri arasında yer alan Kopenhag, Talin, St. Petersburg, Stockholm, Helsinki, Berlin ve Danimarka Rivierası tur programı içindeki şehirlerden bazıları. İki gezinin ortak özelliği ise Kuzey Avrupa’nın en güzel dönemi olan “beyaz geceler”e denk gelmesi. Norveç turu 1610, Baltık turu 1449 Euro’dan başlayan fiyatlarla satılıyor. (Tel: 0312 231 20 45)

Amalfi sahillerini gezin

Hey Travel İtalya’nın Amalfi sahillerine tur düzenliyor. Napoli’nin hemen güneyinde yer alan Amalfi bölgesi, deniz kıyısındaki kayalara oyulmuş kasabalarıyla dikkat çekiyor. Gezi ayrıca Napoli, Pompei, Sorrento, Positano, Amalfi, Ravello, Capri ve Roma şehirleri görme fırsatı sunuyor. Hey Travel Trends tarafından organize edilen 6 gün 5 gecelik turun kalkış tarihleri 18 Haziran ve 17 Temmuz, kişi başı fiyatı ise 865 Euro’dan başlıyor. (www.heytraveltrends.com)

Kuzey Amerika’ya indirimli biletler

Air France’da New York, San Francisco ve Washington’a indirimli biletler bulabilirsiniz. 15 Temmuz tarihine kadar Kuzey Amerika’nın en cazibeli şehirlerine gidebilirsiniz. New York gidiş dönüş her şey dahil 530 Euro, San Francisco 600 Euro ve Washington 630 Euro’dan başlayan fiyatlarla satılıyor. Bu fiyatlardan yararlanmak için 10 Haziran’a kadar yerinizi ayırtmanız gerekiyor. (www.airfrance.com.tr)

Abu Dabi’ye gidiş dönüş 375 Euro

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ulusal havayolu şirketi Etihad, Türkiye uçuşlarına başlamasının ikinci yıldönümünü nedeniyle özel bir kampanya başlattı. Haziran ayı boyunca Abu Dabi’ye gidiş-dönüş biletler tüm vergiler dahil servis bedeli hariç 375 Euro’dan başlayan fiyatlarla satılıyor. Ayrıca Dubai’ye seyahat eden konuklarına, lüks otobüs servisi Etihad Express’le Abu Dabi ile Dubai arasında karşılıklı transfer olanağı da sağlıyor. Etihad İstanbul’dan Abu Dabi aktarmalı olarak Avustralya, Asya ve Afrika’da, aralarında Sidney, Melbourne, Pekin, Singapur, Bangkok, Kuala Lumpur, Tokyo, Johannesburg, Kolombo, Seul ve Bangalore’nin de bulunduğu yirminin üzerinde önemli merkeze bağlantı sağlıyor. (www.etihad.com)

93 franga ArtBasel’e

İsviçre’nin Basel şehri 15-19 Haziran tarihleri arasında bu yıl 42.’si düzenlenen ArtBasel’de modern sanatseverleri ağırlayacak. 300 galeri ve 2500 sanatçının katıldığı fuarda, milyarlaca Euro’luk eserler dünyanın en önemli koleksiyonerleri tarafından takip ediliyor. ArtBasel’i ziyaret etmek isteyen modern sanatseverler için Pegasus Hava Yolları’nın Basel uçuşları hafta içi her gün saat 11.15’te, 93.74 İsviçre Frangı’ndan başlayan fiyatlarla İstanbul Sabiha Gökçen Havalima’nından gerçekleştiriliyor. (www.flypgs.com)

Seyahat Çantası

Yelpaze yetmezse klima verelim

Olimpia Splendid’in İsssimo 11 model klimaları taşınabiliyor. Dijital ekranı ile ana fonksiyonlarına kolayca ulaşabiliyorsunuz. Uzaktan kumandası ile ay fonksiyonunu kullanarak gece meydana gelen farklı metabolik durumlara göre havalandırmayı istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz. Sessiz çalışıyor. Dış ünitesi ve su boşaltma derdi bulunmuyor.

Serinlemenin en kolay yolu

Herbalife’ın Radiant C ferahlatıcı yüz spreyi, yorgun hissedilen anlarda veya yaz mevsiminin bunaltan sıcaklarında rahatlık sağlıyor. Antioksidan korumasıyla cildi nemlendirerek yenilenmesine yardımcı oluyor. Narenciye kokusu tazelik sağlıyor.
Küçük ambalajı sayesinde kolay taşınabiliyor.

Güneşin zararlı ışınlarından korunun

Daylong Güneş Serisi, dudak, burun ve göz kenarı için özel olarak geliştirildi. Yaz aylarında güneşin zararlı etkilerine karşı cildi koruyor. İçerdiği geniş spektrumlu filtreler UVA ve UVB ışınlarını engelliyor. Tüm eczanelerden satın alabilirsiniz.

Şık ve rahat erkeklere

Kiğılı 2011 ilkbahar-yaz koleksiyonunda yazlık gömlek, t-shirt, şort ve pantolonlar cazip fiyat seçenekleriyle satılıyor.
Şıklığın yanı sıra rahatlığı tercih eden erkeklere hitap ediyor. www.kigili.com.tr

Her zevke göre bikini

Mendo’s, 2011 yaz plaj koleksiyonunda esneme ve renk kaybı yaratmayan mayo, bikini, pareo ve etekler var. Bikinilerde tek omuzlu, askısız, boyundan bağlı ve üçgen modelli üstler, klasik, ipli altlar dikkat çekiyor. Size uygun 12 ayrı marka seçeneğinden birini seçebilirsiniz. www.mendos.com.tr

Geniş ve bol cepli rahat ve kullanışlı

Dockers kargo pantolonlar, özgürlüğüne düşkün erkeklere hitap ediyor. Geniş ve bol cepleri bulunuyor. Cüzdan, anahtarlık ve cep telefonunu ayrı ayrı ceplere yerleştirebilme imkanı sunuyor. Rahat ve kullanışlı. Kırık beyaz, bej, haki yeşil tonlarında renk alternatifleri var.

 

 

 

 

False