Kilo vermeniz durduysa bunlara dikkat!

Güncelleme Tarihi:

Kilo vermeniz durduysa bunlara dikkat
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2016 15:39

Düzenli olarak spor yapıyor ve sağlıklı besleniyor ancak kilo veremiyorsanız bu pratik önerilere mutlaka göz atın...

Haberin Devamı

Zayıflamak ve istenilen beden ölçülerine kavuşmak herkesin hayali. Düzenli beslenme ve spor ile bu hayali gerçeğe dönüştürmek mümkün olsa da bazı dönemlerde kilo verme konusunda duraksama yaşanabiliyor. Kilo vermek isteyenleri motivasyon kaybına ve endişeye sürükleyen bu olay bazı pratik önerilere dikkat edilerek çözülebilir. İşte kilo veremeyenlerin dikkat etmesi gerekenler:

Kilo vermeniz durduysa bunlara dikkat

1. KAHVALTIYI SAĞLIKLI BESİNLER EŞLİĞİNDE YAPMAYA ÖZEN GÖSTERİN

Kahvaltı öğününü atlamamak sağlıklı beslenmenin de zayıflamanın da ilk kuralı. Uyandıktan sonra en geç iki saat içerisinde kahvaltı yapmak metabolizmanın hızlanması açısından oldukça faydalı. Kahvaltınızı yumurta salatalık bir dilim peynirle klasik şekilde yapabileceğiniz gibi yağsız bir bardak süt ve yulaf ezmesi ile doyurucu ve yağ yakıcı hale de getirebilirsiniz. Ayrıca kalhvaltıda istediğiniz takdirde az miktarda bal ve reçel de tüketebilirsiniz. Metabolizmanız günün bu saatinde hızlı çalıştığı için yediklerinizi yakmanız kolay olacaktır.

Haberin Devamı

2. ÜÇ ANA ÖĞÜN ÖNCESİ SU İÇEREK FAZLA YEMEYİ ÖNLEYİN

Üç ana öğünden hemen önce içeceğiniz bir bardak su hem sizi tok tutar hem de su tüketiminizi artırarak metabolizmanızı hızlandırır. Özellikle diyet dönemlerinde günde en az 2 litre su tüketmek sağlıklı zayıflama açısından oldukça önemlidir.

3. ARA ÖĞÜNLERİNİZE ÇORBA EKLEYİN

Düşük kalorili ve sağlıklı bir besin olan çorba içildiği andan itibaren açlık hissini ortadan kaldırıyor ve daha az yemek yemeye yardım ediyor. Kurubaklagil ve sebze çorbaları besleyici yönü kuvvetli olan çeşitlerden. Lif yönünen zengin olan çorba ayrıca uzun süre tok kalmayı sağlıyor. Zayıflamak isteyenlere her akşam 300 gram çorba içmeleri öneriliyor.

Kilo vermeniz durduysa bunlara dikkat

4. ARA ÖĞÜNLERİNİ ASLA İHMAL ETMEYİN

Haberin Devamı

Ana öğünler yanında ara öğünler tüketmeyi de ihmal etmeyin. Özellikle kuruyemiş, orta boy meyve ve bir kase yağsız yoğurt gibi hafif atıştırmalıklar vücudun uzun süre aç kalmasını önleyerek metabolizmanın verimli çalışmasına katkı sağlıyor. Ayrıca ana öğünlerde yenen yemek miktarını da oldukça kısıtlıyor ve fazla kalori alımının önüne geçiyor. Uzun süre tok tutan simit-ayran gibi seçenekleri domates ve salatalık ile zenginleştirerek sağlıklı bir atıştırmalık haline getirebilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!