GeriSeyahat Kiev Balesi'nden Don Kişot
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kiev Balesi'nden Don Kişot

Kiev Balesi'nden Don Kişot

Alanında dünyanın en köklü topluluklarından biri olan Kiev Balesi Ankara'ya geliyor. 23. Uluslararası Ankara Müzik Feskivali'nin konuğu olan topluluk, 7 ve 8 Nisan saat 20:30'da MEB Şura Salonu’nda sanatseverlerle buluşacak. Kiev Balesi'nin sahneleyeceği eser ise bir klasik bale başyapıtı Don Kişot.

1860 yılında kurulmuş olan Ukrayna Ulusal Operası, Kiev Balesi de çağdaşları gibi klasik Rus tekniğini benimsemiş ve repertuarına Kuğu Gölü, Bayader, Uyuyan Güzel gibi eserleri aldı.

Topluluk her zaman Slav bestecilerin müziğine özellikle Ukraynalı sanatçı ve temalara ayrı bir önem verdi. “Ulusal bir tema altında sahneledikleri Scorulky’nin “Orman Şarkısı” klasik bir eser olarak nitelendirilmiş ve başka ülkelerde de sahnelendi.

Sanat yönetmenliğini Viktor Yaremenko’nun üstlenidği Kiev Balesi, 23. Uluslararası Ankara Müzik Festivali’ndeki  temsilde Don Kişot balesini Viktor Litvinov’un koreografisi ile sahneleyecek.

Kitri rolünde topluluğun baş balerini olan Elena Filipyeva dans edecek.

Ukrayna’da sahne sanatlarının en sevilen kişisi olan Filipyeva, inanılmaz zerafetini ve virtüöz tekniği ile birleştirerek en karmaşık ve zor rollerin üstesinden gelen bir çok uluslararası ödülün sahibi bir  balerin.

Gösterilerin biletlerini Biletix satış noktalarından temin etmek mümkün.

FESTİVALİN RESMİ SİTESİ
www.ankarafestival.com

 

False