Kerry, barış süreci için Kıbrıs’ta

Güncelleme Tarihi:

Kerry, barış süreci için Kıbrıs’ta
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2015 20:35

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Kıbrıs’a günübirlik ziyaretinde Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye geçerek, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüştü.

Haberin Devamı

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyen Kerry, uzun yıllardır Kıbrıs sorunuyla ilgilendiğini belirtti ve ilk kez çözüm için büyük ümit duyduğunu ve çözümün krizlerle anılan bölgeye emsal oluşturacağını söyledi.

Kıbrıslı Türk ve Rum liderlerle temaslarının yanısıra, iki ülkenin gençlerinin basketbol karşılaşmasını da izleyen Kerry, ABD’nin çözümü her alanda destekleyeceğini ifade etti.

John Kerry, Akıncı ve Rum Kesimi Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis’le ayrı ayrı görüştükten sonra Lefkoşa’da BM denetimindeki ara bölgede liderlerle yemekte biraraya geldi. BM temsilcilerinin de katıldığı yemekte Kıbrıs sorunun detayları ele alındı.

Akıncı ise, Kerry ile yarım saati aşkın görüşmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, ABD’nin çözümün maliyeti konusunda katkı yapacağını söyledi. Akıncı, ABD’nin Rumlara silah ambargosunu kaldırdığı yönündeki haberlerin tam doğruyu yansıtmadığını, silah satışının ABD Dışişleri ve Savunma Bakanları’nın olumlu rapor vermesi halinde yapılabileceğini kaydetti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!