Kepez'e bahar geldi

Güncelleme Tarihi:

Kepeze bahar geldi
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2018 14:09

Kepez'e bahar geldi

Haberin Devamı

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi'nin, halkın kullanımına açtığı ormanlık alanlardaki kent parklarına bahar vaktinden önce geldi. Rengarenk mevsimlik çiçeklerin açtığı kent parkları, Antalyalılara bahar sevincini erken yaşattı.

Kepez Belediyesi'nin kent parklarındaki mevsimlik çiçekleri, Antalyalılara bahar sevinci yaşatıyor. Özellikle çam ağaçları altındaki Kepez Kent Ormanı ile içinde zeytin ve narenciye bahçesi oluşturulan Dokuma Park'taki çiçekler, ziyaretçilerin bahar sevincine neşe katıyor.

RENK CÜMBÜŞÜ OLUŞTU

Aralık ayında dikilen ve mart ayının üçüncü haftasında açması beklenen sümbüller, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerine çıkması sonucu çiçek açtı. Bu aylarda çiçek veren çeşitli renklerdeki menekşeler, lahanalar, aslan ağzı, alisyum ve vapur dumanı çiçeği türleri, Kepez'in yeşil alanlarında renk cümbüşü oluşturdu.

SERALARDA ÜRETİLİYOR

Kepez Belediyesi seralarında üretilen çiçekler, sadece parklarda değil, okullarda, cami avlularında ve refüjlerde de kullanılıyor. Geçen yıl 110 bin bitkinin üretildiği seralarda, bu yıl da hummalı bir çalışma var. Seralarda keçi boynuzu, andız, mazı, Benjamin ve çalı grubu türü ağaçlar da tohumdan üretiliyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!