Deprem bölgesindeki çocuklara “Masal Karavanı” projesi ile destek

Güncelleme Tarihi:

Deprem bölgesindeki çocuklara “Masal Karavanı” projesi ile destek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2023 17:46

“Masal Karavanı” sosyal sorumluluk projesini İhtiyaç Haritası ile birlikte hayata geçiren Hero Baby, Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’taki konteyner kentlerde yaşayan yüzlerce çocuk ve anneleri ile bir araya gelip psikososyal destekte bulundu.

Haberin Devamı

Proje kapsamında Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’taki konteyner kentler gezilerek, depremden etkilenmiş yüzlerce çocuğa psikolog onaylı terapötik masallar anlatıldı. Beden farkındalıklı müzik ve sanat atölyeleri düzenlendi. Ebeveynlere -kolektif travmaya saygılı bir bilinçle- uzman psikolog desteğiyle, oyunun, sanatın ve sosyal ilişkilenmenin iyileştirici gücü anlatıldı.

Deprem bölgesindeki çocuklara “Masal Karavanı” projesi ile destek

Projede Masal Anlatıcısı ve Erken Çocukluk Dönemi Eğitmeni Damla Yardımcıoğlu, Orff Elementer Müzik Eğitmeni ve Hareket Pedagoğu Can Emre Uygan ve Psikolog Çiğdem Doğan Bilgin birlikte yer aldı. Deprem sonrasında üretimini iki katına çıkararak bölgeye yardımlarını hızlandırdığını duyuran şirket, psikososyal desteğin de en az temel ihtiyaçlar kadar önemli olduğunun altına çizerek Masal Karavanı Projesi’ni hayata geçirdiğini açıkladı. Projenin kreatif iletişim süreçlerini yaratıcı reklam ajansı Atom İstanbul üstlendi.

Haberin Devamı

Şirketin Türkiye Pazarlama Direktörü Gökçe Uysal Kurer; “Yılın bizim için en anlamlı projesi bu oldu. Çocukların ışıl ışıl parlayan güzel gözlerinde gördük ki dünya birlikte hayaller kurabildikçe çok daha anlamlı bir yer. Projemizi önümüzdeki yıl da mutlaka devam ettireceğiz.” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!