Op. Dr. Hasan Çelik yazdı: Can alıcı bakışlar

Güncelleme Tarihi:

Op. Dr. Hasan Çelik yazdı: Can alıcı bakışlar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2024 07:48

Bugün göz çevresi estetiğinden bahsetmek istiyorum. Göz çevresi yüzümüzde en hızlı yaşlanan bölgelerdendir.

Haberin Devamı

Bu bölgeyi üç farklı kısma ayırabiliriz. Bunları alt göz kapağı, üst göz kapağı ve kaz ayakları olarak sıralayabiliriz.

Göz kenarında genellikle ince, bazen derin kırışıklar olarak kendini gösteren kaz ayakları için en güzel çözüm, botoks enjeksiyonu olabilir.

Hızlı ve etkili bir şekilde bu kırışıklar kaybolup daha canlı bir bakış sağlanabilir. Hazırlık için 1 seans botoks planlanabilir.

Göz çevresi estetiği

Üst göz kapağında daha sıklıkla deri fazlalıkları, gevşeklikler görülürken, alt göz kapağında ise daha çok torbalanma şikâyeti olur.

Bu problemlerin ana sebepleri ise genetik, yaşlanma ve yaşam biçimidir. Bu bölgedeki deri fazlalığı, kapak gevşekliği ve torbalanmalar detaylıca değerlendirilir.

İleri derece sarkmalar hayat konforunu bozar. Muayene sonrası tüm sorunlar çözülebilir.

Haberin Devamı

Bu bölgeye yapılan işlemler üst göz kapağında doğal kıvrımında, alt göz kapağında ise kirpik dibinde kalacak izlerle sonlanır. Dikkat çekici olmayan izler olarak iyileşirler.

Genç bakışlar için hızlı çözüm

Göz çevresi estetiği için işlemler lokal anestezi altında planlanabilir. İşlem bölgesi için kullanılan bantlar bir hafta durmalıdır.

Sonra normal hayata dönülebilir. Bu bölge hassas bir bölge olduğundan morluklar olabileceğini bilmenizde fayda var. Bu süreci güneş gözlüğü kullanarak konforlu geçirebilirsiniz.

Göz kapakları için plazma tedavisi

Tabii ki herkesin göz kapağı problemi aynı değildir. Bazı hastalarda deri fazlalığı ve gevşeklikler çok daha azdır. Bu durumda cerrahi işlemler gerekmeyebilir. Var olan gevşekliğin daha hızlı ve kolay çözümü için ise plazma tedavisi yapılır.

Bu tedavide göz çevresindeki gevşek bölgelerin sıkılaşması için plazma tedavisiyle minik yaralar oluşturulur.

Bu yaraların iyileşmesi için zaman tanınır. İyileşme tamamlandığında daha sıkı bir göz kapağı ve göz çevresi elde etmek mümkün olabilir.

Üç boyutlu güzellik

Cerrahi işlemlerde birçok teknolojik aletler kullanılır. Bunlardan biri “3 boyutlu görüntüleme ve animasyon” sistemleridir. En çok bilineni ise Vectra görüntüleme sistemi. Bu sistemle ameliyat öncesi çekilen fotoğraflar üzerinden ameliyat sonrasını planlayabilmek için animasyonlar kullanılır. Bu yöntemle değerlendirme yapmak, hastanın ne istediğini bilmek ve endişeleri azaltmak mümkün.

Haberin Devamı

Burun estetiği ve meme estetiği

Bu yöntem 3 boyutlu fotoğraflar çekerek vücudun tamamında, ameliyat seçeneklerine göre kullanılabilir.

En çok uygulanan ameliyatlar ise burun estetiği ve meme estetiğidir. Burun estetiğinde sonucu görmeye yönelik 3 boyutlu animasyonlar ve çizimler elde edilebilir.

Bu sayede istenilen ebat, kavis, burun açıları daha iyi planlanabilir. Hastanın beklentisi ve isteği daha iyi ortaya konabilir.

Liposakşında 3 boyutlu güzellik

Bu teknik ve planlamalar, karın estetiği ve liposakşında da kullanılıyor. Tüm gövdenin 3 boyutlu fotoğraf çekimi, karın germe ameliyatı sonrası yeni halini,  liposakşın sonrası yeni kavislerinizi önceden görebilmeniz mümkün.

Haberin Devamı

Ameliyat ödemlerine etkin çözüm

Ameliyatlara bağlı olarak ödem olarak tarif ettiğimiz şişlik olması doğaldır.

Özellikle liposakşın ve karın estetiği sonrası belirgin olarak ödem görülebilmektedir. Ödemin hızla azalması için masaj yöntemleri mevcut. Ödemin azalması ve iyileşmenin hızlanması için teknolojik cihazlar mevcut.

NOT:

Her zaman tekrarladığım gibi tüm bu işlemler için doktorunuza danışın. İşlemin yapılacağı yerin bakanlık onaylı olmasına dikkat edin. Hijyen koşullarını iyice araştırın.

BAKMADAN GEÇME!