Kireçlenmeye iyi gelen yiyecekler nelerdir? Kireçlenmeye iyi gelen besinler ve gıdalar

Güncelleme Tarihi:

Kireçlenmeye iyi gelen yiyecekler nelerdir Kireçlenmeye iyi gelen besinler ve gıdalar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2022 22:41

Kireçlenme, insanların ortak sorunu haline gelen oldukça yaygın olarak görülen rahatsızların başında yer almaktadır. Kireçlenme, belirli tedavi yöntemler ile ağsızının azaltma ve sosyal yaşamın daha kaliteli hale gelmesi sağlanabilir. Kireçlenmeye iyi gelen yiyecekler nelerdir? Kireçlenmeye iyi gelen besinler ve gıdalar nelerdir detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Kireçlenme, genellikle orta yaş ve orta yaş üstü kişilerde yaygın olarak görülmektedir. Kireçlenmenin tanımı ise, insan vücudunda bulunan eklem bölgelerinde zamanla aşınması ve yıpranması ile meydana gelen bir rahatsız olarak bilinmektedir. Genellikle dinlenme ve ağır kaldırmama gibi tercihlerde bulunulmaktadır.

 Kireçlenmeye İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir?

Yeşil çay: Kireçlenmeye karşı etkin rol oynayan yeşil çay, belirli ölçülerde tüketilmesi olumlu sonuçlar alınmasına yardımcı olmaktadır. Yeşil çayın içinde bulunan bazı bileşenler, eklem yerlerinde bulunan tahribatların azaltılmasına ve engellenmesine yardımcı olmaktadır.

Zerdeçal: Her derde deva olarak bilenen zerdeçal, kireçlenmeye karşı düzenli tüketilmesi halinde oldukça önemli bir yere sahiptir. Şişkinliğin azaltılması ve ağrının azaltılması gibi oluşumlara karşı zerdeçal, uzmanlar tarafından tavsiye edilen yiyeceklerin arasında yer almaktadır.

Haberin Devamı

Zencefil: Zencefil birçok yemeğin içine koyulan, İltihabı önleyen ve ağrıyı azaltan özelliği ile önemli bir yere sahiptir. Eklemlerdeki ağrıların azaltılmasında önemli rol almaktadır. Çay olarak tüketilmesi, günde en fazla 2 ve 3 kez alınmasında herhangi bir sorun oluşturmamaktadır.

Glukozamin: Kabuklu deniz hayvanların elde edilen Glukozamin, son dönemlerde uzmanlarında ilgisi çeken bir besin kaynağı olarak karşımı çıkmaktadır. Glukozamin, kesinlikle uzman doktorlar aracılığıyla belirli oranda tüketilmesi gerekmektedir. Aksi durumda daha büyük sağlık sorunlarının oluşmasına neden olmaktadır.

Kireçlenme rahatsızlığının oluşumunda etkin olarak birçok etken söz konusudur. Bunların arasında hareketsiz yaşam ve ilerleyen yaş ana faktör olarak görülmektedir. Belirli egzersizlerin yapılması, kireçlenme rahatsızlığın önlenmesinde son derece önemlidir. Belirli aralıklar ile yürüyüş ve bisiklete binme gibi sporlar ile daha sağlıklı bir yaşam sağlamaktadır.

 Kireçlenmeye İyi Gelen Besinler ve Gıdalar Nelerdir?

Uzmanlar bol su tüketiminin kireç oluşumunu engellediği bilgisi vermektedir. Düzenli olarak su bol miktarda su tüketimi kireçlenme ve diğer hastalıkların tedavisi için önemlidir.

Haberin Devamı

Bol miktar meyve ve sebze tüketimi, kireçlenmeye savaş açmaktadır. Her mevsimin meyve sebze tüketimi, sağlıklı yaşam ve kireçlenmenin önlenmesi için olumlu sonuçlar alınmaktadır.

Balık tüketiminin arttırılması, kireçlenme oluşumunu azaltmaktadır. Balığı içinde bulunan omega 3 uzman doktorlar tarafından orta yaş ve ileri yaş kişilerdeki kireçlenme rahatsızlığını azalttığı konusunda bilgi vermektedir.

Kırmızı et tüketiminin azaltılması gerekmektedir. Kırmızı et, insan sağlığı için faydalı olan bir besin kaynağıdır. Fakat aşırıya kaçılması halinde kireçlenmeye neden olmaktadır.

Kireçlenme Belirtileri Nelerdir?

Eklem etrafında hafif şişmelerin görülmesi

Haberin Devamı

Hareket kısıtlığı ve eklem sertliği

Bükülme ve hareket esnasında, gıcırtı sesi duyulması

Hareket esnasında ağrının hissedilmesi

Kireçlenmenin tedavisi erken müdahale ve yeterli besin kaynakların alınmasından geçmektedir. Baş edilmeyen kireçlenmeler, sosyal yaşamın imkansız hale getiren yoğun ağrıların yaşandığı sürece dahil olunmasını sağlamaktadır. Hafif hareket ve egzersizlerin yapılması, kireçlenmenin oluşumunu engellemektedir. Bu hareketler aşırı olmadan hafif hareketler ile yapılmalıdır.

 İnsan hayatında kireçlenme, yürüme geceleri yatma halinde yoğun ağrıların yaşanmasına neden olmaktadır. Son dönemlerde sıklık ile karşılaşılan ve en çok eklem ağrıları bacak kısmında yer almaktadır. Bacaklar, vücudun tüm yükünü taşıyan ve kaldıraç görevi üstlenmektedir. Bu aşamada kireçlenmenin yaşanması halinde, yüksek ağrıların yaşanması ve ilaç tüketimin artmasını sağlamaktadır. Uzman doktorlar eşliğinde kireçlenme ile ilgili ilaç ve fizik tedavi süreçlerin yönetilmesi, iyileşme süreçlerinde olumlu sonuçlar alınmasına yardımcı olacaktadır. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!