Hemen pilatese başlamanız için 8 harika neden

Güncelleme Tarihi:

Hemen pilatese başlamanız için 8 harika neden
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2017 14:46

Daha düzgün bir duruş, esnek bir vücut ve fit bir görünüm için eğer hala pilatese başlamadıysanız bir an önce harekete geçmenin tam sırası... İşte pilates yapmanız için 8 harika neden...

Haberin Devamı

Pilates günümüzde en popüler ve en etkili egzersizlerin başında geliyor. Birçok faydası olduğu için herkes tarafından çok merak ediliyor ve yapılıyor. Hem kasları güçlendiren hem de kaslara esneklik kazandıran bu egzersiz ile hayatınızı daha kaliteli bir hale getirebilirsiniz.

Sağlığında ve vücudunda farklılık yaratmak isteyenlerin ilk başvurduğu yöntemlerden pilatesi düzenli olarak yaptığınızda kendinizi daha mükemmel, daha enerjik ve daha formda hissedebilirsiniz. İşte pilatese başlamanız için 8 harika neden:

1.  Esneklik

Pilates vücudunuza esneklik kazandırmak için en mükemmel yollardan biridir. Esnek kaslara sahip olmak vücudunuzun daha fit ve sağlıklı görünmesini sağlar.

2. Güç

Pilates kas ve eklemleri güçlendirir. Kas kütleniz arttıkça zamanla vücudunuzdaki yağ oranı düşmeye başlayacaktır. Böylece pilates sayesinde kilo verebilir, sıkılaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Hemen pilatese başlamanız için 8 harika neden

3. Daha dik bir duruş

Pilates egzersizleri ile duruş bozukluklarınız düzelir ve bu sayede olduğunuzdan daha uzun görünürsünüz. Dik durabildiğiniz için kendinize güveniniz de yerine gelecektir.

4. Denge

Pilates vücut duruşunuzu yeniden düzelttiği için artık dengede kalabilirsiniz. Denge merkezinizi güçlendiren hareketlerle farkı hemen göreceksiniz.

Hemen pilatese başlamanız için 8 harika neden

5. Enerji

Pilates yaparken en temel kurallardan biri doğru nefes almaktır. Böylece vücudunuzdaki enerji akışınız iyileşecektir. Pilates sayesinde solunum, kan dolaşımı, beyin gibi birçok fonksiyonlarınız düzgün bir şekilde çalışır ve artık kendinizi daha iyi, daha enerjik hissedersiniz.

6. Hormonlar dengelenir

Hormonal bozukluklar için yapabileceğiniz en etkili şeylerden biri pilates yapmaktır. Özellikle hormonal bozukluklar nedeniyle kilo vermekte zorlananlar için pilates etkili çözümlerden biri. Stres hormonu olan kortizol hormonı gece en yüksek seviyeye ulaşır. Bu nedenle uyku düzeni çok önemlidir. Yaptığınız pilates egzersizleri ile gece daha rahat uyuyabilirsiniz.

Haberin Devamı

Hemen pilatese başlamanız için 8 harika neden

7. Bel ve sırt ağrılarında etkili

Pilates sayesinde bel ve karın kasları daha güçlü hale gelir. Bel ağrılarınan korunmak ve ağrılarınızı azaltmak için düzenli olarak pilates yapabilirsiniz. Kas gerginliklerinizin de azalmasını sağlayacağı için sırt ağrılarına da çok iyi gelir.

8. Zihin güçlendirici

Pilates sadece vücudunuz için değil zihniniz için de çok faydalıdır. Gerginliğiniz ve stresiniz azalacak kendinizi daha mutlu hissedeceksiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!