Gribe iyi gelen bitki çayları ve karışımlar nelerdir? Gribe iyi gelen çay ve karışım tarifleri

Güncelleme Tarihi:

Gribe iyi gelen bitki çayları ve karışımlar nelerdir Gribe iyi gelen çay ve karışım tarifleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2022 01:31

Grip influenza adı verilen virüs ile meydana gelen bir hastalıktır. 39 derece ateş, eklem ağrıları, halsizlik, kuru öksürük, titreme, bitkinlik, kas veya eklem ağrıları ve baş ağrıları gibi belirtiler ile ortaya çıkmaktadır. Kış aylarında 6 veya 8 hafta kadar etkili olan gripten korunmak için bazı bitki çayları ve karışımlar bulunmaktadır. İşte bu karışımlar ile ilgili tüm detaylar.

Haberin Devamı

Bitki çaylarına bakıldığında pek çok farklı tarif ile karşılaşmamız mümkündür. Bu çayların birçoğu grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara iyi gelmektedir. Bu nedenle tedavi sürecinde bu çayların tüketilmesi gribin daha hızlı bir şekilde geçmesine yardımcı olmaktadır.

 Gribe İyi Gelen Bitki Çayları ve Karışımlar Nelerdir?

 Grip hastalığına yakalanan kişilerin vücut direnci düşük olmakta ve enerjileri azalmaktadır. Grip hastalığının belirtilerini taşıyan kişilerin ilk olarak sağlık kuruluşuna danışmaları önem arz etmektedir. Bunun yanı sıra vücudun kendi direncini desteklemesi amacı ile dengeli beslenmek ve bitki çayların şifalı etkilerinden yararlanmak da sağlık açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle kişilerin kendi evlerinde bazı bitkileri ve çayları tüketmeleri gerekmektedir. Gribe iyi gelen bitkilerden bazıları şunlardır:

 - Ihlamur

 - Sarımsak

 - Limon ve limon çayı

 - Nane çayı

 - Yeşil çay

 - Ada çayı

 - Ekinezya

 - Zencefil

 - Kuşburnu

 - Komposto

Haberin Devamı

 Gribe İyi Gelen Çay ve Karışım Tarifleri

 Yapılan pek çok araştırmaya göre mikropların bitkilere karşı direnç kazanamadıkları görülmektedir. Bunun yanı sıra mikropların antibiyotiklere karşı direncini kırarak antibiyotiklerin etkisini göstermesini sağlayabileceğini göstermektedir. Bu nedenle bitki çaylarının soğuk algınlığı ve gribe karşı etkisi olduğu bilinmektedir. Özellikle grip gibi hastalıklarda tedavi sürecinde bu bitki çaylarının tüketilmesi birçok doktor tarafından da önerilmektedir. Gribe iyi gelen bitki çayları ve karışımlardan bazıları şunlardır:

 - Ihlamur çayı grip hastalığında tüketilmesi gereken en önemli çaylardan birisidir. Ağrı giderici, iltihap geçirici olması sebebiyle boğaz enfeksiyonlarında tüketilmesi gerekmektedir. Ihlamur çayı demleyerek grip ve soğuk algınlığı enfeksiyonlarınızın daha çabuk geçmesine ve vücudun bağışıklık isteminin daha hızlı güçlenmesine yardımcı olabilirsiniz.

 - Ekinezya çayı bağışıklık sistemini güçlendiren çaylardan birisidir. Özellikle kapalı ortamlarda çalışan kişilerde solunum yolu enfeksiyonları daha sık görülmektedir. Bu nedenle 80 derecelik suya ekinezya ile beraber tarçın ve kuşburnu atılarak demlenmelidir. Demlendikten sonra günde bir kez tüketilmesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

 - Grip enfeksiyonlarında tüketilen bitkilerden birisi de zencefildir. Zencefil kullanarak yapılacak bir karışım ile hastalıktan kurtulmamıza yardımcı olabiliriz. 1 tırnak kadar zencefil, 1 adet portakal, yarım demet kuzu kulağı, 1 tane limon, 1 tutam nane, yarım demet semizotu katı meyve sıkacağından geçirilmelidir. Fakat C vitamini uçucu olabileceği için hazırlandıktan hemen sonra karışım tüketilmelidir.

 - Grip veya soğuk algınlığı gibi hastalıklarından boğaz ağrıları sıklıkla karşılaşılmaktadır. Boğaza şifa olacak bu karışım için ayva kabuğu, limon, elma kabuğu ve ıhlamur kaynatılmış su ile demlenmelidir. Demlenen bu karışım günde bir kez tüketilebilmektedir.

Haberin Devamı

 - Grip denildiği zaman akla ilk gelen çaylardan birisi de adaçayıdır. Adaçayı bitkisini demleyerek grip gibi hastalıklarda özellikle boğaz ağrıların azalmasına yardımcı olabilirsiniz.

 - Kış mevsiminde hazırlanacak kompostonun grip gibi solunum yolu hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir. Bu karışım 6 su bardağı suda 8 adet kuru kayısı, 10 tane kuşburnu, 1 çay bardağı kuru üzümün haşlanması ile hazırlanmaktadır. Daha sonra ise altını kapatıp içerisine ıhlamur, 1 tane çubuk tarçın, 3 tane karanfil eklenmelidir. Soğuyan komposto içerisindeki ıhlamur çıkarılarak servis edilebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!