Gıdalar küflenmeden nasıl korunabilir

Güncelleme Tarihi:

Gıdalar küflenmeden nasıl korunabilir
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 05, 2016 10:40

Uzmanlar küflenmiş gıdaların tüketilmemesi gerektiğini söylüyor. Ancak genelde evlerde küflenen gıdaların küflü kısmı atılıp kalan kısımları tüketilir. Oysaki uzmanlar küfün aslında tüm ürüne yayıldığını ve zamanla bağışıklık sisteminin çökmesine yol açtığını söyledi. Küfün vücut üzerindeki zararı yavaş ama öldürücü oluyor.

Haberin Devamı

GIDA HAZIRLARKEN HÄ°JYENE DÄ°KKAT EDÄ°LMELÄ°

Gıdalar hazırlanırken hijyene ve pişirilme süresine yeterince dikkat edilmediği için besinler vücuda yarardan çok zarar veriyor. Genelde birçok kişinin yaptığı küflenen yiyeceğin küflü kısmını atıp kalan kısımları ziyan olmasın tüketmek karaciğer hastalıklarına yol açabiliyor. Ev hanımları genellikle salça, ekmek gibi gıdaların küflü kısımlarını atarak kalan taraflarını kullanmayı tercih ediyor. Küfü, ekmek üzerindeki yeşil noktalarla ya da meyvedeki kadife görünümlü beneklerle sınırlı sanabiliriz; ancak küf gıdanın en alt kısmından başlayarak yüzeye doğru gelişir.

Â

Gıdalar küflenmeden nasıl korunabilir

Haberin Devamı

KÜFLÜ GIDALARI HAVALANDIRMAK İÇİNDE OLUŞAN ZEHİR ETKİSİNİ YOK ETMEZ

Küflü bir gıdayı havalandırmak veya güneşte bekletmek sadece dış yüzeyindeki görünüm yok olur. Ancak besinin içindeki zehir etkisi devam eder. Küflü gıdaların vücut üzerindeki zararı yavaş ama öldürücü olur. İleriki zamanlarda karaciğer hastalıkları, siroz, böbrek yetmezliği ve kansere neden oluyor.

Gıdalar küflenmeden nasıl korunabilir

GIDALARI KÃœFLENMEDEN KORUNMA YOLLARI

-Küf bulaşmış gıdadan buzdolabına, bulaşık bezlerine veya diğer temizlik materyaline geçebilir. Buzdolabına ayda bir, 1 çorba kaşığı yemek sodası eklenmiş 1 litre su ile temizleyin. Temiz su ile durulayın.

-Açılan ve çabuk bozulabilen konserve ürünleri saklama kaplarına koyarak hemen buzdolabına kaldırın.

-Et, sebze ve unlu yiyecekler ayrı tezgahlarda ayrı kesme tahtalarında ve ayrı araç-gereçlerde kullanılarak hazırlanmalıdır.

Gıdalar küflenmeden nasıl korunabilir

-Çabuk bozulabilecek gıdaları buzdolabı dışında 2 saatten fazla tutmayın.

-Artan yemekleri 3-4 gün içinde küf gelişimine izin vermeden tüketin.

Haberin Devamı

-Soğutulması ya da ertesi gün servis edilmesi gereken yiyecekler sıcakken  buzdolabına konulmamalıdır.

-Gıdalar servis edilirken  havadan bulaşma riskin karşı örtü ile muhafaza edin.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!