Burun estetiği (Rinoplasti) hakkında merak edilenler

Güncelleme Tarihi:

Burun estetiği (Rinoplasti) hakkında merak edilenler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2016 13:15

Burun estetiği(Rinoplasti) hakkında merak edilenler üzerine hazırladığımız haberimiz ile estetiğe bakış açınız değişecek.

Haberin Devamı

Estetik, başta kadınlar olmak üzere birçok kişinin başvurduğu, cildin veya vücudun bazı bölümlerinde değişiklik ve düzeltmeler yapmayı hedef alan bir tıp dalıdır. Estetik tıp ve medikal tıp başta olmak üzere farklı bölümleri vardır. Cerrahi müdahale gerektiren ve gerektirmeyen estetik işlemleri gerçekleştirmektedirler.

Burun estetiği (Rinoplasti) hakkında merak edilenler

Rinoplasti (Burun Estetiği) Nedir?

Burun estetiği konusunda taleplere göre zaman içerisinde bir gelişme olmuştur. Burnundan rahatsızlık duyanların yaptırmış olduğu zorunlu burun ameliyatı dışında, burnunu beğenmeyen ve görüntüsü rahatsız edecek derecede olanlar estetik cerrahiye başvurmaktalar. Rinoplasti de kendi içerisinde cerrahi ve cerrahi olmayan olarak iki dala ayrılır. Cerrahi Rinoplasti, burun içerisinden yapılan kapalı rinoplasti ve açık rinoplasti olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Cerrahi olmayan Rinoplastide ise dolgu rinoplastisi ve enjekte edilebilen dolgu maddeleri kullanılmaktadır. 

Haberin Devamı

Burun estetiği (Rinoplasti) hakkında merak edilenler

Burun Estetiği Türleri Nelerdir?

Estetik burun ameliyatı ise şikâyetlere göre farklılıklar göstermektedir. Rinoplasti’nin birçok farklı türü bulunmaktadır. Şikâyet ve isteklere göre hastaya farklı estetik müdahaleler uygulanmaktadır. Bu şikâyetlerden biri olan burun ucu estetiği, burnun ucundaki şekil bozukluğunun giderilmesi için uygulanan operasyonları kapsamaktadır. Bu müdahalede burun kemik yapısıyla ilgili herhangi bir işlem yapılmaz. Bir diğer burun estetiği türü de en sık görülen türlerden biri olan burun küçültme ameliyatı olarak karşımıza çıkmaktadır.  Burun küçültme ameliyatı cerrahi bir işlemdir ve yaklaşık 2 saat sürmektedir. Cerrahi işlem sırasında sınırlı uyuşturma (lokal anestezi) uygulanmaktadır. Bu yüzden kişiler ameliyat sırasında ve sonrasında hiçbir ağrı hissetmemektedir. Bu iki örnekteki gibi cerrahi işlem gerektiren veya gerektirmeyen rinoplasti operasyonları her zaman güvenilir, fazla zaman almayan ve ağrısız işlemlerden oluşmaktadır.

BAKMADAN GEÇME!