Dünya Sağlık Örgütü’nden Prof. Dr. Mehmet Haberal’a ödül

Güncelleme Tarihi:

Dünya Sağlık Örgütü’nden Prof. Dr. Mehmet Haberal’a ödül
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2022 13:21

Cenevre’de düzenlenen, Dünya Sağlık Örgütü’nün en üst düzey karar alma organı olan 75. Dünya Sağlık Asamblesi Toplantısında, halk sağlığı alanındaki başarılı hizmetler ödüllendirildi.

Haberin Devamı

Prof. Dr. İhsan Doğramacı adına Dünya Sağlık Örgütü tarafından, 1997 yılında verilmeye başlanan “DSÖ İhsan Doğramacı Aile Sağlığı Vakfı Ödülü” ise seçici komitenin 150 aday arasında yaptığı değerlendirme sonucunda bu yıl Başkent Üniversitesi Kurucusu ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal’a verildi. Ödül töreni, tüm dünya ülkelerinden üst düzey temsilcilerin katılımıyla gerçekleşti.

Cenevre’de, 22-28 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleşen toplantı sırasında ödül töreninin açılışını yapan ve Prof. Haberal’a ödülünü takdim eden Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, 2022 yılında halk sağlığı alanındaki başarılı hizmetlerin ödüllendirildiğini ifade ederek; Dünya çapında çok sayıda Sağlık sorununu başarıyla ele alan kişi ve kurumları kutladığını ifade etti. Sağlık alanındaki şampiyonları tanımak için bir araya gelmenin kendileri için bir onur olduğunu ifade eden Dr. Ghebreyesus, bu ödülleri genel olarak destekleyen kurum ve kuruluşlara da özel olarak teşekkürlerini iletti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!