Boyun fıtığına iyi gelen hareketler ve egzersizler nelerdir?

Güncelleme Tarihi:

Boyun fıtığına iyi gelen hareketler ve egzersizler nelerdir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2022 19:14

Boyun Fıtığı olarak bilinen rahatsızlık Servikal Disk Fıtıklaşması olarak tanımlanır. Omuriliğimizde disk olarak bilinen spiral halkalar vardır ve bir disk dejenere olduğunda diskin içindeki yumuşak jel omurilik kanalına sızar ve fıtıklaşmış disk olarak bilinir. İşte, tüm detaylar.

Haberin Devamı

Servikal fıtıklaşmış bir disk, semptom göstermeden birkaç tür ağrıya neden olabilir. Boyun, kol ağrısı veya eldeki elektrik çarpması benzeri dalgalardan başlayabilir.

Boyun Fıtığına İyi Gelen Hareket ve Egzersizler Nelerdir?

Omurganın yedi servikal omuru, kollara ve boyuna giden (ve oradan) tüm sinirleri barındırır. Böylece fıtıklaşmış bir disk büyük bir problem haline gelebilir. Belirtileriniz hafif ila orta şiddetteyse veya fizyoterapistiniz onaylıyorsa servikal fıtıklaşmış disk egzersizleri başlamak için harika bir yerdir. Konservatif tedavi her zaman iyileşme sürecindeki ilk adımınız olmalıdır.

Fıtıklaşmış veya şişkin bir disk, omurganıza ve çevresindeki boyun dokularına aşırı baskı uyguladığında, boyun, omuz, kol ve ellerde uyuşma, karıncalanma, ateş eden ağrı, ağrı ve güçsüzlük gibi semptomlara yol açar. Bu semptomların kollara ne kadar gittiği ve hangi bölgeleri etkilediği, hangi diskin yaralandığına ve şişkinliğin ciddiyetine bağlıdır.

Haberin Devamı

Boyun Egzersizleri Fıtık Bir Diske Nasıl Yardımcı Olur?

Boyundaki disk yaralanmaları, germe ve güçlendirme egzersizlerine iyi yanıt verir. Bu bölgenin izin verdiği yüksek hareketlilik miktarı nedeniyle boyunda özellikle önemlidirler (böylece başınızı çevirmek ve yukarıya bakmak gibi şeyler yapabilirsiniz). Bu nedenle, hızlı bir şekilde kronik ağrıya yol açabilecek ve sizi sıkışmış hissetmenize neden olabilecek doku dengesizlikleri için çok yer vardır. Boyuna ve vücudun üst kısmına doğru dikkat ile esneklik ve güç arasındaki hassas dengeyi yeniden sağlamak anında sonuç verebilir.

Omuz Streç Hareketi

Omuz germe egzersizi duruşu iyileştirmeye yardımcı olur. Duruş, servikal bölgede önemli bir rol oynar. Sabitlenmesi omuzları ve sırtın üst kısmını gevşeterek ağrıdan kurtulmayı sağlar. Bu alıştırmayı yer ve zaman gözetmeksizin yapabilirsiniz.

Egzersize düz durarak ve ellerinizi arkada birbirine geçmiş parmaklarla tutarak başlayın. Birbirine geçmiş kollarınızı nazikçe kaldırın ve omuzların önünde iyi bir omuz kas gerginliği hissedene kadar kaldırmaya devam edin. Bu pozisyonu en az 15 saniye basılı tutun ve ardından düz durma pozisyonuna geri dönün. Prosedürü en az 4 ila 5 kez tekrarlayın. Birkaç gün sonra ağrıda önemli bir değişiklik hissedeceksiniz.

Haberin Devamı

Çene Germe Hareketi

Çene kıvrımları, kafatasınızın altındaki üst servikal bölgeye esneme sağlar. Başı omurgaya hizalı tutmak ve postürü iyileştirmek çoğu fizik tedavi uzmanı tarafından önerilen önemli egzersizdir. Çene germe egzersizi doğru yapılırsa, boynunuzun hareketliliğini, esnekliğini ve gücünü artırmanıza yardımcı olabilir.

Ayaklar ve omuzlar ayrı olacak şekilde düz durarak egzersize başlayın. Önünüze bakın ve başınızın altında ve boynunuzun üst kısmındaki gerginliği hissedene kadar çeneyi çekin. Bu pozisyonu en az 5 saniye basılı tutun. Normal duruma geri dönün ve adımları en az 10 kez tekrarlayın. Başlangıçta kendinizi rahatsız hissedeceksiniz, ancak zaman geçtikçe ağrıda tatmin edici bir rahatlama hissedeceksiniz.

Haberin Devamı

Havlu Egzersizi ile Boyun Uzatma

Germe ve kuvvetlendirme egzersizleri disk hernilerinde oldukça faydalıdır. Boyun ekstansiyon egzersizi de disk fıtıklarına karşı büyük önem taşır ve boynun hareketliliğini ve kuvvetini artırır. Duruşu iyileştirir ve ağrıdan kurtulmayı sağlar. Disk herniasyonunda boyun bölgesinde gerginlik oluşur ve ağrıya neden olur. Boyun uzatma egzersizi, o bölgedeki gerginliği gidermeye yardımcı olur ve bize rahatlama sağlar.

Boynunuzun arkasında bir havluyla düz bir şekilde oturarak başlayın. Ardından havlunuzun uçlarını her iki elinizde tutun. Havlunun uçlarını aynı anda öne doğru çekerken boynunuzu uzatarak yukarıya veya tavana bakın. Ardından aşağı veya yere doğru bakarken havluyu çekebilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!