Türk oyuncuya Amerika’dan özel vize

Güncelleme Tarihi:

Türk oyuncuya Amerika’dan özel vize
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2018 15:48

Hollywood yapımı “Branded”da başrol oynayan Esin Varan’a Amerika tarafından üstün yetenek vizesi verildi. Varan, böylece Amerika’nın son 10 yılda branşlarında üstün yetenekli bulduğu için özel vize verdiği 1121 Türk’ten biri oldu.

Haberin Devamı

Amerika her yıl bilim, sanat, eğitim, iş ve spor alanlarında üstün yeteneğe sahip olanlara “O” kategorisi olarak adlandırdığı üstün yetenek vizesi veriyor. Geçen yıl dünya genelinde 17 bin kişiye verilen vizeden bugüne kadar 1121 Türk yararlandı. O isimlerden biri de oyuncu Esin Varan oldu. Bu vizeyi almanın hiç kolay olmadığını belirten Varan, “Vize yeteneğe göre veriliyor. İstenen belgeler arasında referans mektubu da var. Ayrıca alanından birinin sana sponsor olması, ‘Bu vizeyi verin biz birlikte çalışacağız’ demesi gerekiyor. Bana bir tiyatro grubu sponsor olmuştu mesela. Vizeyi alanlar 3 yıl çalışma iznine sahip oluyor” dedi.

Türk oyuncuya Amerika’dan özel vize

American Academy of Dramatic Arts’a burslu seçilen Esin Varan, Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler mezunu. Bu yıl Hollywood yapımı “Branded”da başrol oynayan 30 yaşındaki oyuncu, Tony ödüllü yazar Douglas Carter Beane’den gelen teklifi kabul ederek onun Broadway’de sahnelenen oyununda rol aldı.

Haberin Devamı

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!