Pek aşık gördük seni William! Elti, eltiye nispet yaptı

Güncelleme Tarihi:

Pek aşık gördük seni William Elti, eltiye nispet yaptı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2023 12:21

İngiliz kraliyet ailesi; tarihinde hiç sakin, durgun, her şeyin yolunda gittiği, dünyada milyonlarca kişinin diline düşmediği bir dönem geçirdi mi acaba?

Haberin Devamı

YİNE HERKESİN DİLİNE DÜŞTÜLER
Tarih kitaplarını karıştırsanız, kendi tanık olduğunuz dönemleri şöyle hafızanızda bir tazeleseniz bu soruya "Kesinlikle hayır" yanıtı vereceksiniz büyük olasılıkla.

Çünkü bu aile, hatta bütün kraliyet aileleri tarih boyunca hiçbir zaman sıradan hayatın huzurunu yaşayamadı.

Bu dünyada her şeyin bir bedeli olduğunu hatırlatıp geçelim bu konuyu... Sonra da yine son dönemde herkesin dilinde olan İngiliz kraliyet ailesine dönelim.
Â

Pek aşık gördük seni William Elti, eltiye nispet yaptı

IRKÇILIK BOMBASI PATLADI
Bu aile son üç yıldır Prens Harry ile Meghan Markle'ın yarattığı büyük fırtına ile uğraşıyor. 2020'nin daha ilk ayında ailedeki görevlerinden ayrılan Harry ile Meghan, ortalığı, kelimenin tam anlamıyla karıştırdı. O karmaşa hala sürüyor.

Haberin Devamı

Harry ile Meghan, Oprah Winfrey'e verdikleri röportajda, aileden birilerinin o sırada daha dünyaya gelmemiş olan ilk bebekleri Archie'nin ten renginin nasıl olacağı konusunda yorum yaptıklarını ileri sürmüştü. Aileyi de ırkçılıkla suçlamıştı.

Aradan geçen zaman içinde herkes bu konuda tahminlerini ve fikirlerini öne sürdü. Son olarak da "Meghan'ın gayri resmi sözcüsü" olarak nitelendirilen Omid Scoobie, kısa süre önce yayınlanan Endgame adlı kitabı aracılığıyla Archie'nin ten rengini sorgulayan iki aile üyesinin kimliği de ortaya çıktı.

Aslına bakılırsa ileri sürülenlere göre kitabın İngilizce aslında bu isimler yer almıyordu. Ama Hollanda için yapılan çevirisinde Kral Charles ile Galler Prensesi Catherine'in adı geçti. Sonra bunun yanlışlıkla yazıldığı ileri sürülüp kitap Hollanda'da raflardan toplandı. Ama olan oldu.

Pek aşık gördük seni William Elti, eltiye nispet yaptı

ONLAR DA DUYGULARINI KENDÄ°LERÄ°NE SAKLAMAK ZORUNDA
Öyle ya da böyle görünüşe göre bu konu giderek alevlenecek. Harry ile Meghan'ın kendilerinin konuşmadığı nokta da onların yerine başkaları anlatacak.

Haberin Devamı

Öte yandan Londra'da kalan İngiliz kraliyet ailesi üyeleri de görevlerini yerine getirecek. Kapalı kapılar ardında öfke krizleri geçirseler de halkın karşısında gülümsemeye devam edecekler.

İşte bunun son örneği de dün gece yaşandı. Her yıl gelenek olduğu üzere Royal Variety Performance gerçekleşti.

Royal Albert Hall'de yapılan gala gecesi yine kraliyet ailesinin kıdemli üyelerini ve bir konuk kraliyet çiftini bir araya getirdi.

Kendisine dolaylı olarak yöneltilen bu ırkçılık suçlamalarından sonra Galler Prensesi Kate'in o gece nasıl görüneceği büyük bir merak konusuydu.

Pek aşık gördük seni William Elti, eltiye nispet yaptı

KATE GÃœLÃœMSEMESÄ°YLE SORULARI YANITLADI
Kate de gala gecesinde bu soruları yanıtladı. Ama öyle beklendiği gibi asık suratlı görünmüyordu. Öylesine laf olsun diye giyinmemişti. Gayet özenliydi. Üstelik kocası Prens William ile epeydir olmadığı kadar yakın bir görüntü sergiliyordu.

Haberin Devamı

Öte yandan Kate'in o gece için seçtiği kıyafet, Prenses daha Royal Albert Hall'e ulaştığında otomobilden indiği anda konuşulmaya başlandı.

Çünkü Kate'in kıyafeti aslında birçok şey anlatıyordu. Sonuç olarak birçok yoruma da yol açtı.

Pek aşık gördük seni William Elti, eltiye nispet yaptı

ELBÄ°SENÄ°N AÄžZI OLSA DA KONUÅžSA
Kate Middleton gala gecesi için Safiyaa imzalı yeşil tonunda bir elbise giydi. Beden kısmı dümdüz olan elbisenin en çok dikkat çeken ayrıntısı vatkalı omuzları ve bazen bir pelerin gibi görünen kol detayıydı.

İşte Kate'in elbisesinin o kol detayı hemen akıllara Meghan'ı ve onun yıllar önce sergilediği ve hafızalara kazınan bir görüntüsünü akıllara getirdi. Gerçekten de "iki düşman eltinin" kıyafetleri sanki birbirinin kopyası gibiydi.

Haberin Devamı

İşin tuhafı Meghan'ın o mavi elbisesi de Kate'inkiyle aynı modacının tasarımıydı. İlk bebeğine hamile olduğu sırada Prens Harry ile birlikte çıktığı turun Fiji ayağında bir resmi yemekte giymişti Meghan bu elbiseyi.

Meghan ve Harry'den dolaylı olarak kendisine yönelen ırkçılık eleştirilerinin ardından Kate'in eltisinin yıllar önce giydiğine benzer bir elbise seçmesi de dedikodu çarklarını döndürmeye başladı.

Önce iki elti kıyaslandı. Kate, eltisini taklit etmekle eleştirildi. Benzer çizgilere sahip kıyafetleri hangisinin daha iyi taşıdığı tartışmaları hala bitmiş değil.

Pek aşık gördük seni William Elti, eltiye nispet yaptı

William, gece boyunca karısı Kate'in elini neredeyse hiç bırakmadı. Bu durum da çiftin Okyanus ötesine yani Harry ile Meghan'a nispet yaptığı yorumlarına neden oldu. 

Haberin Devamı

Pek aşık gördük seni William Elti, eltiye nispet yaptı

Kate'in gece için seçtiği elbise daha ilk anda Meghan Markle'ın, Harry ile evliliğinin ilk döneminde çıktıkları turun Fiji ayağında giydiği kıyafeti akıllara getirdi. Tesadüf mü yoksa bilinçli seçim mi belli değil ama iki kıyafet de aynı tasarımcının imzasını taşıyor. 

Pek aşık gördük seni William Elti, eltiye nispet yaptı

BİR DE AŞK GÖSTERİSİ: ELTİYE NİSPET
Ama o geceyle ilgili başka bir ayrıntı daha vardı. Kate ile William, gecenin başından itibaren gayet neşeli görünüyorlardı. Üstelik aralarında son dönemde örneğine çok rastlanmayan bir yakınlık da vardı.

William, genelde yaptığı gibi karısına küçük dokunuşlarla varlığını hissettirmek yerine açık açık ona sevgi dolu ve kibar davranışlar sergiledi.

Çift, otomobilden indikten sonra el ele tutuşup kameralara iddialı görüntüler sergiledi. Hem o anlarda hem de gecenin kalanında çiftin yüzlerindeki gülücükler hiç eksilmedi.

Bu durum da ailenin benimsediği ve Kraliçe Elizabeth'in de hayatı boyunca uyguladığı duygularını asla dışarıya vurmama, ne olursa olsun dik durma geleneğini akıllara getirdi.

Birçok kişi "Kate dolaylı yoldan da olsa kendisine ırkçı suçlaması yönelten eltisine mesaj gönderdi, nispet yaptı" diye yorumlandı. 

Pek aşık gördük seni William Elti, eltiye nispet yaptı

DEDÄ°KODU KONUSUNDA ONLARI GERÄ°DE BIRAKMAYAN KONUKLAR
Bu arada gecenin meraklı bakışları üzerine çeken tek çifti Kate ile William değildi. Çiftin bir de konuğu vardı. İsveç'in gelecekteki kraliçesi Prenses Victoria ile kocası Prens Daniel.

Siyahlar içindeki konuk çift de gece boyu hem Kate ve William ile samimi görüntüler sergiledi hem de özellikle Victoria'nın yüzünden gülücükler eksilmedi.

Aslına bakılırsa Victoria ile Daniel de kapalı kapılar ardında nasıl oldukları çok merak edilen bir çift. Çünkü son bir yıldır Daniel'in karısını aldattığı iddiaları artık ülke sınırlarını aştı.

Sonunda Daniel, bir röportaj verdi ve bunları yalanladı. Ama herkesin kafasındaki soru işaretleri silinmedi.

Gecenin dikkat çeken ayrıntılarından biri de Kral Charles ile Kraliçe Camilla'nın yokluğuydu. Genellikle onlar da bu özel gala gecesini kaçırmazdı. Fakat bu kez ortada görünmeyip sahneyi ev sahibi ve konuk gençlere bıraktı.

 

 

BAKMADAN GEÇME!