Üzeri çıtır çıtır, içi yumuşacık...

Güncelleme Tarihi:

Üzeri çıtır çıtır, içi yumuşacık...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2023 07:00

Elde incecik açıldıktan sonra haşlanan hamur katları... Arasında beyazpeynir-maydanoz veya bol kıyma... Tepside üzeri nar gibi kızaran suböreği, mutfağımızın en özel lezzetlerinden, bayram sofralarının da vazgeçilmezi... En iyilerini bulabileceğimiz yerleri jürimize sorduk.

Haberin Devamı

1- SADEYAĞ KULLANIYOR

Karaköy Güllüoğlu, İstanbul

Ebru Erke, Ayfer Yavi ve Defne Ertan Tüysüzoğlu’nun favorilerinden. Çıtır çıtır dış katmanı ağızda dağılıyor. Peynir ve maydanozlu, kıymalı, ıspanaklı çeşitleri var. Sadeyağ kullanılıyor. Peynirli ve ıspanaklının kilosu 260, kıymalısı 280 lira. İnternetten de sipariş alıyorlar, aynı gün içinde teslim ediyorlar. (0850) 308 45 45

Üzeri çıtır çıtır, içi yumuşacık...

2- TESCİLLİSİNİ DE YAPIYOR

Anadolu Su Böreği ve Mantı, Erzurum

Ebru Erke “Üretimde kadın eli var ve yediğim en iyi suböreklerinden... İncecik el açması yufka ve bolca tereyağıyla hazırlıyorlar” diyor. Erzurum’un civil peyniri ve maydanozlu tescilli suböreğini yapıyorlar. Kıymalı, patatesli-kaşarlı ve mantarlı-kaşarlı gibi çeşitleri var. Ayfer Yavi’nin de önerisi. Tepsisi 395 lira.

(0224) 504 45 25

Haberin Devamı

3- REFERANS NİTELİĞİNDE

Tarihi Bilice Börekçisi, İstanbul

Ferit Özkaşıkcı “50 yıldan uzun zamandır hizmet veriyor. Ispanaklı, patatesli, kıymalı-üzümlü, tavuklu seçenekleri var” diyor. Koray Günyaşar’a göre referans niteliğinde suböreği yapıyor, yıllardır aynı kaliteyi koruyorlar. Peynirlinin porsiyonu 70 lira. Sarıyer’deki işletmeyi Gamze İneceli ve Teoman Hünal da öneriyor. (0212) 271 09 66

4- ADANA’YA ÖZGÜ

Börekçi Rıza, Adana

Koray Günyaşar “Adana usulü olan suböreğinden farklı sayılsa da, bir Adanalı olarak Börekçi Rıza’nın ürünleri benim favorilerimden. Kıymalı ayrı, peynirlisi ayrı lezzetli” diyor. Ebru Erke’ye göre Adana’da börek dendiğinde akla o geliyor. Defne Ertan Tüysüzoğlu’nun da tavsiyesi. (0532) 425 35 97

5- YARIM ASIRLIK TECRÜBE

Çengelköy Börekçisi, İstanbul

Merkez dükkânları Çengelköy’de ama pek çok farklı noktada şubesi var. Ezine beyazpeyniri, maydanoz ve tereyağıyla hazırlanan el açması suböreği (porsiyonu 42 lira) en sevilen lezzetlerinden... Ayfer Yavi yarım asırlık tecrübeleriyle markanın hem ustalığını hem de ürünlerinin lezzetini beğendiğini söylüyor.
(0216) 462 45 25

Haberin Devamı

6- BAKLAVASI KADAR SEVİLİYOR

Acemoğlu Baklavaları, İzmir

Alsancak’ta... Poligon’da da şubeleri var. Baklavalarıyla ünlü olsalar da subörekleri de bir o kadar seviliyor. Ferit Özkaşıkcı ve Gamze İneceli’nin tavsiyesi... Peynirlinin yarım kilosu 85, kıymalınınkiyse
100 lira. (0232) 421 84 08

Üzeri çıtır çıtır, içi yumuşacık...

7- GÜNLÜK SÜTTEN

Saray Muhallebicisi, İstanbul

20’ye yakın şubesi var. Ferit Özkaşıkcı “Her şubesinde taze, hamuru günlük sütten yapılmış suböreği bulabilirsiniz” diyor. Dilistan Shipman’ın da tavsiye ettiği suböreklerinde sadece tereyağı kullanılıyor. Ispanaklı, kıymalı ve peynirli (kilosu 175 lira) yapıyorlar.

(0212) 521 08 88

Haberin Devamı

8- AĞIR AĞIR PİŞİYOR

Sabırtaşı Börek, Erzurum

Coğrafi tescilli Erzurum usulü suböreği yapıyorlar. İç harcında civil peyniriyle maydanoz var ve sadece tereyağı kullanıyorlar. Ateş üzerinde, tepside üzeri nar gibi kızarana kadar ağır ağır pişiyor. Dilistan Shipman’ın favorisi.

Kilosu 125 lira, tepsi fiyatı 280 lira.

(0442) 234 69 69

9- MANTARLISI, PATLICANLISI

Tarihi Kireçburnu Fırını, İstanbul

Sarıyer’de. Ferit Özkaşıkcı “Peynirli suböreğine ek olarak mantarlı çeşidini de yapıyor. Hafta sonlarına özel olarak patlıcanlı suböreği de çıkıyor” diyor. İnternet sayfaları üzerinden satış yapıyorlar. Kilosu 248 lira.
(0212) 262 10 59

10- PEYNİRİ BOL

Düzenli Börek Evi, Çanakkale

Haberin Devamı

Barbaros Mahallesi’nde, şehrin en eski börekçilerinden...Teoman Hünal’ın güne güzel bir başlangıç için denememizi tavsiye ettiği adreste bol peynirli el açması suböreği ve çıtır çıtır kolböreği çeşitleri sabah erkenden vitrine diziliyor. İkisinin de kilosu 120 lira.

(0538) 688 70 60

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!