Güvenilir balık alışverişi için...

Güncelleme Tarihi:

Güvenilir balık alışverişi için...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2022 07:00

Balıkçıların ve balık sevenlerin dört gözle beklediği sezonla birlikte Metro Türkiye, güvenilir balığın adresi olmayı sürdürüyor. Ağdan sofraya uzanan kontroller ve izlenebilirlik çözümleriyle müşterilerin güvenilir balığa ulaşması sağlanıyor. Şimdilerde Metro Türkiye reyonlarında lüfer, hamsi, palamut, istavrit, sardalya gibi onlarca balık ve deniz ürününü bir arada bulmak mümkün.

Haberin Devamı

İzlenebilirlik sistemleri; gıda güvenliği, gıda kalitesinin korunması ve bu süreçlerin tüketiciyle şeffaflıkla paylaşılması bakımından büyük önem taşıyor. Metro Türkiye’de izlenebilirlik, hayvansal ya da bitkisel ürünlerin üretim, işleme ve dağıtımı dahil olmak üzere tüm aşamalarının takip edildiği bir süreç. Ürünün kaynağından soframıza gelene kadar adım adım izini sürmeyi mümkün kılıyor.

“Tabağında ne var?” hareketi kapsamında yürüttüğü çalışmalarla taze et, balık, bal ve meyve-sebze ürünlerinde izlenebilirlik çözümleri sunan Metro Türkiye, balıkların tüm üretim süreçleri hakkında şeffaflıkla bilgilendirme yapmanın yanı sıra tüketicilere detaylı bilgiler de sağlıyor.

Türkiye perakende sektöründe kendi markası Metro Chef’le taze balık ürünlerini yüzde 100 izlenebilirlik imkânıyla satışa sunan ilk şirket Metro Türkiye. Ayrıca kooperatifler ve balıkçılarla işbirliği yaparak limanlarda ve karaya çıkış noktalarında kasalara konan balığın hangi sularda, hangi tekneyle, hangi metotla, ne zaman avlandığını belirten toplamda 10 farklı izlenebilirlik bilgisinin kayıt altına alınmasını sağlıyorlar. Şeffaflık için bu bilgiler satış aşamasında QR kod aracılığıyla müşterileriyle paylaşılıyor. QR kodu akıllı telefonlara okutarak bilgilere kolayca erişilebiliyor.

Haberin Devamı

Tüm deniz ürünlerinin av ve boy yasaklarına uygun şekilde satışa sunulduğu Metro Türkiye’de müşteriler, yeni balık sezonunda da
deniz balıklarının hikâyelerini izlenebilirlik sayesinde öğrenebiliyor. Uygulanan analiz çalışmalarıyla deniz balıkları gibi kültür balıklarını da güvenle satın alıp tüketebiliyor. Reyonlarına gelen tüm deniz balıklarında periyodik olarak kurşun, kadmiyum, cıva ağır metal analizleri, parazit analizi ve uskumru, hamsi, palamut balıklarında histamin analizi olmak üzere toplam beş farklı parametrede analizler
uygulanıyor.

Denizlerimizdeki balık türlerinin devamlılığını korumak, balıklarımızı yarınlara bırakmak ve gelecek nesillerin de balık yiyebilmesini sağlamak amacıyla hem sektörü hem de tüketiciyi bilinçlendiren projelere de imza atılıyor.

Haberin Devamı

24 santimin altındaki lüferlere Metro Türkiye raflarında asla yer verilmiyor. Lüferin küçük boyları olan çinakop, sarıkanat gibi türler de reyonlarda satılmıyor.

İSTANBUL LÜFERİ VE TÜRK KAHVELİ PATATES
METRO TÜRKİYE BÜNYESİNDEKİ GASTRONOMETRO’NUN ŞEFLERİNDEN...

Güvenilir balık alışverişi için...


NE LAZIM? (4 KİŞİLİK)

* 4 adet İstanbul lüferi

* 800 gr patates

* 20 gr Türk kahvesi

* 300 gr tereyağı

* 80 ml zeytinyağı

* 1 diş sarımsak

* Tuz

NASIL YAPARIM?

* Balıkların içlerini temizleyin ve kâğıt havluyla kurulayın. Üzerine bıçakla çizikler atın.

* Zeytinyağı, sarımsak ve tuzu blender’dan geçirip sos haline getirin. Balıkları bu sosta en az 30 dakika marine edin.

Haberin Devamı

* Tereyağını ocakta ısıtın, üzerinde oluşan köpükleri alıp atın.

* Patateslerin kabuklarını soyup 2 milim kalınlıkta üçgenler olacak şekilde kesin.

* Bir fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Fırçayla tereyağını sürün.

* Bir kat patates dizin, tekrar yağlayın. Patateslerin arasına her iki katta bir Türk kahvesi serpin. Hepsi bitene kadar devam edin.

* Patateslerin üzerine önce yağlı kâğıt, sonra alüminyum folyo kapatarak 170 derece önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.

* Marine olan balıkları ızgarada pişirin ve patateslerle birlikte servis edin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!