Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2024 07:00

Yeme-içme dünyasından en yeni haberler...

Haberin Devamı

ÇEVRİMİÇİ YEMEK FESTİVALİ

Pandeminin hayatımıza kattıklarından biri de bizi internet üzerinden bir araya gelmeye alıştırması. 19 Şubat’ta yine böyle çevrimiçi gerçekleştirilen ‘Bol Kepçe Mahallesi’ adlı bir yemek festivali başladı. Levon Bağış ve Tan Morgül’ün önderliğinde düzenlenen etkinlikler serisi bugün ve yarın da devam ediyor. Gatherin.life internet sayfaları üzerinden yeme-içmeyle ilgili kategorilerdeki etkinlikleri takip edebilirsiniz. Hesap oluşturup gastronomi dünyasından isimlerle tanışarak sohbetlere katılabilir ve reçete tüyoları alabilirsiniz.

ORTADOĞU’NUN EN İYİLERİ

Dünyaca ünlü restoran seçkisi ‘50 Best’in Ortadoğu ve Kuzey Afrika’nın En İyi İlk 50 Restoranı listesi açıklandı. ‘MENA’s 50 Best Restaurants’ adlı listede ilk sırada Dubai’nin sevilen bistrosu Orfali Bros Bistro var. Suriyeli kardeşleri takip eden diğer ilk 4 restoran da yine Dubai’den. Şef Himanshu Saini’nin fine dining Hint restoranı Trèsind Studio 2’nci, şef Gregoire Berger’in Ossiano’su 3’üncü ve Solemann Haddad’ın Moonrise isimli restoranıysa 4’üncü oldu.

Haberin Devamı

ZİRVE 4’ÜNCÜ YILINDA

Turizm, gastronomi ve ağırlama sektörünü buluşturan Uluslararası Turizm Gastronomisi Yatırımları ve Ağırlama Zirvesi (FSUMMIT)’in 4’üncüsü için geri sayım başladı. Bu sene ‘kâr zinciri’ temasıyla 8-9 Mart tarihlerinde NEST Congress&Exhibition Center’da düzenlenecek. Turizm, gastronomi ve ağırlama sektörünün önde gelen ulusal ve uluslararası sektör profesyonelleri, alanında başarılı konuşmacılar birbirinden farklı panellerde bir araya gelerek konuklara sektörel bilgi ve deneyimlerini aktaracak. Michelin yıldızlı Fransız şef Alan Geaam gibi dünyadan ünlü konukları da burada görebilirsiniz.

ŞEHRE YENİ İTALYAN AÇILDI

Ortaköy’deki Crowne Plaza Otel’in terasına yeni bir İtalyan restoranı açıldı. İsmi Visorante. Açık mutfak konseptiyle hizmet veren mekânda, özel pizza fırınında pişen pizza çeşitleri ve ev yapımı makarnaların yanı sıra limoncello soslu kaya levreği, ağır ateşte pişirilmiş osso buco, sırlanmış dana bonfile ve ördek proscuitto gibi ana yemekler de var.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!