Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2023 07:00

Adatepe Köyü’ndeki Ida Blue, Hilton Istanbul Bomonti’deki The Globe Restaurant ve mutfak okulu USLA dopdolu etkinlik programlarıyla sonbahara hazır... Okula dönenler için beslenme paketleri, yepyeni bir dondurma... Yeme-içme dünyasından son haberler...

Haberin Devamı

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Sokak lezzetleri, Fransız tatlıları

Yönetici şefliğini Ali Ronay’ın üstlendiği mutfak okulu USLA (Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi) eylül için dolu dolu bir atölye takvimi hazırladı. Sokak lezzetlerinden 7-12 yaş grubu için kurabiye boyamaya, Fransız usulü tatlılardan çilingir sofrası hazırlamaya, Peru mutfağından A’dan Z’ye çikolata eğitimine seçenekler çok. Tüm eğitim programlarını incelemek ve yerinizi ayırtmak için internet sayfalarını veya Kanyon kampüslerini ziyaret edebilirsiniz.

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Beslenme paketlerinde 3 ürün var.

Haberin Devamı

Dengeli ve sağlıklı çeşitler

Yemeksepeti Market, öğrenciler ‘okula dönüş’ sürecine enerjik ve sağlıklı başlasın diye beslenme paketleri hazırladı. Her bir paket, dengeli beslenme alışkanlığını teşvik etmek için en fazla 3 ürün içeriyor. Kuruyemişli meyve barları, çörek ve sandviç çeşitleri, armut ve erik gibi mevsim meyveleri listedeki ürünler arasında. Meyve ve sebze içeren özel paketler 5-20 Eylül tarihleri arasında kullanılabiliyor. Diğer beslenme paketleriyse eylül boyunca aktif olacak.

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Peynirli marine Girit kabağı

Sonbaharı karşılayalım

Kuzey Ege, adımımızı attığımız anda hayatın yavaşladığını hissedebildiğimiz yerlerden. Farklı renk tonlarını
bir arada görebildiğimiz sonbaharıysa bir başka güzel. Ayvacık, Adatepe Köyü’ndeki Ida Blue da bu döneme özel, doğayla bağlantı kuracağınız yeni mutfak kampları hazırladı. 13-15 Ekim’de Vistina Food kurucusu şef Selçuk Ceylan’la düzenlenecek ‘Peynirin Peşinde’ bu kampların ilki. Süt sağımı ve peynir yapımı anlatımı, çiftlikte üretilen yöresel peynirlerin tadımı, artizan üretici ziyaretleri, peynir ve şarap eşleşmesi program dahilindeki eğlenceli etkinliklerden. 18-22 Ekim’de Dr. Neslihan İskit ve Ulli Allmendinger ile ‘Ayurvedik Sonbahar Detoks Kampı’ ve zeytin hasadı da yine ekim takviminde...

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Tex-Mex menüsündeki seçeneklerden biri de taco.

Tex-Mex mi Oktoberfest mi?

Haberin Devamı

Yaz aylarının son bulması şehre dönüş etkinliklerini beraberinde getiriyor. Eylül ayına özel lezzetleri mutfağına taşıyacak adreslerden biri de Hilton Istanbul Bomonti’deki The Globe Restaurant. Somelyelerin eşleştirdiği şaraplarla sunulacak el açması taze makarnalar, taco’dan burrito’ya Tex-Mex yemekleri bu ay tadabilecekleriniz arasında. 30-31 Eylül’de de Oktoberfest konseptini görmeye hazırlanın. Misafirler Bavyera tarzı masa örtüleriyle süslemeler, festival müzikleri ve özgün bira çeşitlerini deneyimleme fırsatı bulacak.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Gofretli dondurma çıktı

Nestlé Professional ve MUÀ Gelatieri d’Italia işbirliği yaparak yeni bir dondurma reçetesi geliştirdi. Sürülebilir çikolata formundaki ürünü KITKAT Spread ve çıtır gofret parçaları olarak kullanılan KITKAT Mix bu dondurmanın temel iki malzemesi. Meraklıları bu yeni çeşidi MUÀ şubelerinde tadabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!