Gastronomi kazanında kaynayanlar 

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2023 07:00

Napoli pizzası için USLA’da eğitim fırsatı... Terrazza Italia’da şef buluşmaları... Biscolata’nın vişneli yenisi... SushiCo’dan Çin yılı kampanyası... Karaköy’de Nadir Gastronomi Platformu... Yeme-içme dünyasından haberler burada.

Haberin Devamı

DÖRT ELİN SESİ

Zorlu Center’daki Eataly bünyesinde açılan Terrazza Italia, İtalyan mutfağının klasiklerini Türk malzemelerini de kullanarak sunan özel bir mekân. Tüm Eataly’nin koordinatör şefliğini de yürüten Claudio Chinali sade, odağına lezzeti koyan tabaklar çıkarıyor. Şef bu ay ‘Four Hands Dinner/Beraber’ adında yeni bir şef buluşması projesi başlattı, ilk konuğu Alaçatı’daki deniz ürünleri restoranı Amavi’nin başarılı şefi Can Aras oldu. Menüde levrek tartar, limonlu risotto gibi lezzetler vardı.

Terrazza Italia’nın mutfağı bundan böyle her ay bir Türk şefi ağırlayacak. Şefler Türk ve İtalyan mutfağını birlikte yorumlayacak.

SEVGİLİLERE ÖZEL

Gastronomi kazanında kaynayanlar


Haberin Devamı

Çikolatasız kutlama olmaz diyenlerdenseniz Biscolata’nın yeni ürünü sizin için... Biscolata Stix’in Sevgililer Günü için sınırlı sayıda üretilen ‘Love Edition’ versiyonu, bitter çikolata ve vişneli. Kutusu da bu özel günün ruhuna uygun tasarlanmış.

UN, TUZ VE MAYA...

Gerçek Napoli pizzası dendiğinde mutlaka uyulması gereken bazı standartlar var. Bu kuralları belirleyen, Napoli pizzasını korumak ve tanıtmak amacıyla 1984’te kurulan Associazione Verace Pizza Napoletana (AVPN-Gerçek Napolitan Pizza Birliği) Türkiye’deki ilk okulunu Kanyon’daki USLA’da açtı.

Gastronomi kazanında kaynayanlar


Eğitmen Marco Leone’nin liderliğinde verilecek günlük eğitimler 10 kişilik kontenjanlarla iki ayda bir gerçekleşecek. Eğitimin pratik derslerinde elle yoğurarak pizza hamuru, fırın fonksiyonları, itme ve pişirme tekniklerinin kullanımı, pişirme işlemi, temizleme araçları gibi konu başlıkları uygulamalı gösteriliyor. Teorik derslerdeyse Napoli pizzasının tarihi geçmişi ve tanıtımı, pizza hamurunun mayalanması ve olgunlaşması, ana malzemeler, gaz ve elektrik fırınlarının pişirme teknikleri anlatılıyor.

Haberin Devamı

60 saatlik yoğun program sonunda AVPN onaylı bir katılım sertifikası da veriliyor.

HEDİYESİ ÇİN BÖREĞİ

Gastronomi kazanında kaynayanlar


Çin geleneklerine göre 22 Ocak Pazar günü başlayan 2023 ‘Su Tavşanı Yılı’ olarak kutlanıyor. Tüm ailenin bir araya geldiği yeni yıl yemeğinde mutlaka Çin mantısı, buharda balık, Çin böreği oluyor. SushiCo bu kapsamda, 28 Şubat’a kadar 450 lira ve üzeri sipariş paketlerine geleneksel Çin böreği hediye ediyor.

GÜLLÜOĞLU’NDAN YENİ PLATFORM

Gastronomi kazanında kaynayanlar


Karaköy Güllüoğlu çatısı altında özerk bir yapı olarak kurulan, gastronomi ve kültür altbaşlıklarında ortak projeler geliştirmeyi hedefleyen ‘Nadir Gastronomi Platformu’ açıldı. Karaköy’deki mağazada faaliyetlerini sürdüren platformda sanat, tarih, sosyoloji ve kültür konuları çerçevesinde panel, seminer, konuşma, tadım ve yemek gibi etkinlikler organize edilecek. Her içerik kayıt altına alınarak arşivlenecek. ‘Macar Mutfağında İz Bırakan Osmanlı Tatları’, ‘Ziyafet ve Düğün’, ‘Yemek Tarihi’ (Aztek Mutfağı) konulu etkinlikler bu ayın öne çıkanları...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!