Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2022 07:00

Michelin’li şefler havlu mu atıyor? Soğuk mezelerimiz The Guardian’da, Future Fish Eurasia Fuarı kasımda. Yeme-içme dünyasından en son havadisler burada...

Haberin Devamı

3 YILDIZDAN VAZGEÇİYOR

ABD’li şef David Kinch, Kaliforniya’daki 3 Michelin yıldızlı restoranı Manresa’dan çekileceğini açıkladı. Amerika’nın yaratıcı şefleri arasında yer edindiği restoranı hakkındaki kararı şaşırtıcı. Ama şefin saydığı sebepler hiç yabancı değil: Tedarik zinciri sıkıntıları, yükselen maliyetler ve kaliteli eleman eksikliği... Konuyla ilgili “Yavaş bir düşüşün parçası olmak istemiyorum” diyen şefin restoranının akıbeti henüz belli değil. Lokal malzemelerle uluslararası bir mutfak sunan Manresa, 3’üncü yıldızını 2016’da almıştı. Pandemi sonrasında 55 yerine 40 kişi ağırlamaya başlayan restoran için Kinch “Ordu gibi kalabalık bir ekiple çalışmaya alışan şefler operasyonlarını yeniden kurgulamak zorunda” diyor. Fine dining’in çok daha pahalı ve sınırlı hale geleceği uzun süredir konuşulan bir mevzu. Şefe göre 3 yıldız kategorisindeki restoranlar yakında sadece şefle yakın iletişim halinde olduğunuz (şef masası gibi) çok yüksek fiyatlı, sınırlı bir deneyime dönüşebilir.

Haberin Devamı

ŞAKŞUKA İNGİLİZ BASININDA

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Fotoğraf: Issy Croker

Kıbrıs asıllı Britanyalı şef Hasan Semay, Big Has lakabıyla tanınan bir YouTube ve Instagram influencer’ı. Ağustosta çıkardığı ‘Big Has Home’ isimli yemek kitabıyla adından söz ettiren şef, İngiltere’nin prestijli gazetesi The Guardian’la soğuk mezelerimizin tariflerini paylaştı. Kebap öncesi servis edilen seçeneklere odaklanan yazıda, süzme yoğurtla yapılan atom, patlıcanın en sevdiğimiz hallerinden şakşuka ve kebabın olmazsa olmaz eşlikçisi acılı ezmenin tarifleri fotoğraflarıyla birlikte verildi. 

ÜLKEMİZİN TEK SU ÜRÜNLERİ FUARI

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Su ürünleri ve teknolojilerine odaklanan Future Fish Eurasia Fuarı, 3-5 Kasım’da İzmir’deki Gaziemir Alanı’nda düzenleniyor. 2022’de 10’uncu yılına ulaşan fuar, bölgenin de en büyük uluslararası organizasyonları arasında. Future Fish Eurasia, 10 bin metrekarelik alanda, 200’ün üzerinde yerli ve yabancı firmayı bir araya getirecek. Fuarda taze, dondurulmuş, işlenmiş su ürünlerinden akuakültür, balıkçılık ekipmanına; yem ve dezenfektanlardan soğutma sistemlerine kadar geniş bir ürün çeşitliliği sergilenecek. Küçük ölçekli balıkçı, balık çiftçisi ve balık işçisinin önemi konularına dikkat çekilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!