Hem sınıfta hem sokakta

Güncelleme Tarihi:

Hem sınıfta hem sokakta
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2022 07:00

Her ne kadar okullarda forma giyilse de çocuklar ve gençler, sırt çantası, spor ayakkabı, sweatshirt, eşofman ve pantolon seçimleriyle tarzlarını okul koridorlarına taşıyor. Diğer yandan okula dönüşle birlikte yetişkinlere yönelik kolejli stiline gönderme yapan kıyafetler de yükselişe geçti.

Haberin Devamı

Pek çoğumuz okul yıllarını özlemle anıyoruz. Neşenin bol, yaşama dair heyecanın büyük olduğu... Tabii biraz da asiliğin öne çıktığı... Özellikle lisede formalarımızı istediğimiz gibi giymeye çalışıp yönetimle karşı karşıya geldiğimiz anları dün gibi anımsıyorum. Oysa bizim sıkılarak giydiğimiz formalar birçok kez yüksek modaya ilham verdi. Pilili eteklerle bir araya gelen uzun çoraplar, mokasen ayakkabılar, baklava desenli hırka ve süveterlerle kurdeleler şimdilerde yeniden popüler oldu. Yani okula dönüş furyası yetişkinlerin de sonbahar tarzına ilham vermeye hazırlanıyor. Bu tarzı uygularken forma görünümünden uzaklaşmak için okul sıralarına gönderme yapan bir parçayı, ters köşe stillerle bir araya getirmenizi tavsiye ederim. Örneğin, baklava desenli bir hırkayı deri pantolonla, mokasen ayakkabıyı jean pantolonla tamamlamak iyi fikir olabilir. Bu sezon üzerinde okul isimlerinin yazılı olduğu sweatshirt’ler, beyzbol şapkaları ve amblemli ‘bomber’ ceketler de öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Hem sınıfta hem sokakta


Okul alışverişine dönecek olursak... Gençlere ve ailelere tavsiyemiz rahatlığın ön planda olduğu seçimler yapmaları... Bizim olmazsa olmaz dediklerimiz şöyle:
Rahat pantolonlar: Birçok okulda forma zorunlu olsa da bazıları serbest kıyafet yönetmeliğini uyguluyor. Böyle okullarda okuyan öğrencilere alışveriş listelerine, içinde rahat hissedecekleri pantolonları eklemelerini tavsiye ederim. Seçerken nötr ya da koyu renklere öncelik verebilirsiniz.
Eşofman: Pembe, mor, sarı, turuncu gibi canlı renkler beden eğitimi dersinde enerjiyi yüksek tutar.

Sweatshirt’ler: Bazı okullarda formaların üzerinde giyilmesine izin veriliyor. Kapüşonlu ya da kapüşonsuz modelleri var. Gömleklerin üzerine giyip yakaları çıkararak kullanabilirsiniz.

Spor ayakkabılar: Öğrencilerin en sevdiği ayakkabı modeli spor ayakkabılar. Seçim yaparken gündelik olarak mı yoksa gerçekten spor yaparken mi kullanılacağına dikkat etmek gerek.

Sırt çantaları: Şık olduğu kadar ergonomik de olan modelleri tercih edin.

Haberin Devamı

Hem sınıfta hem sokakta

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!