Ünlü yazar J.K.Rowling: 'Harry Potter da reddedildi'

Güncelleme Tarihi:

Ünlü yazar J.K.Rowling: Harry Potter da reddedildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 11:44

Dünyaca ünlü Harry Potter serisinin yazarı J. K. Rowling, Robert Galbraith takma adıyla yazdığı polisiye romanları yayınlamayı reddeden yayıncıların mektuplarını sosyal medyada paylaştı. Aralarında, daha önce Harry Potter kitabını yayınlamayı reddeden bir yayıncı da yer alıyor.

Haberin Devamı

İngiliz yazar, kitaplarını yayınlamayı reddeden yayıncıların mektuplarını Twitter hesabından paylaştı. Paylaşımda mektupları yazan kişilerin isimleri görünmüyor. Rowling, bunu hayranlarının yoğun isteği üzerine yaptığını, herhangi bir intikam amacı taşımadığını söylüyor.

'İLHAM VERSİN DİYE RET MEKTUPLARINI SAKLIYORUM'

Ünlü yazar J.K.Rowling: Harry Potter da reddedildi


Rowling’in bu tweet'ine yanıt verenler arasında ise, ‘Çikolata’ romanının yazarı Joanne Harris de yer aldı. Harris, 'Çikolata’ma o kadar ret yanıtı aldım ki onlardan bir heykel yaptım' diye yazdı.

Ünlü yazar J.K.Rowling: Harry Potter da reddedildi

Haberin Devamı


Yeni polisiye romanlarını reddedenler arasında, daha önce Harry Potter kitabını da yayınlamayı reddeden bir yayıncının bulunduğunu belirten Rowling, ret mektuplarını çatı arasında tuttuğu bir kutuda sakladığını, ilk ret mektubunu ise ilham kaynağı olsun diye mutfaktaki duvara astığını anlattı.

Ünlü yazar, 'Kaybedecek bir şeyim yoktu, önemli olan denemeye devam edecek kadar cesur olmaktı' diyor.

 

 

BAKMADAN GEÇME!