Harry Potter serisinin yazarı J.K. Rowling'in serveti 10.7 milyar dolar

Güncelleme Tarihi:

Harry Potter serisinin yazarı J.K. Rowlingin serveti 10.7 milyar dolar
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2016 14:02

Harry Potter serisiyle ün kazanan İngiliz yazar J.K. Rowling'in toplam servetinin 10.7 milyar dolar olduğu sanılıyor. Yani yaklaşık, 30 milyar TL... Peki bu paranın kaynağı ne? Elbette ki 8 kez filme çekilen, defalarca bilgisayar oyunu yapılan, 7 serilik Harry Potter hikayeleri... Universal Stüdyoları'nın özel bir 'tema park' inşa ettiği Harry Potter dünyasının tiyatro oyunu ise, temmuz ayında sahnelenmeye başlayacak. Biletler şimdiden karaborsa!

Haberin Devamı

Harry Potter fantastik bilim kurgu serisinin İngiliz yazarı J.K. Rowling, 'dünyanın en çok kazanan kadın yazarı' olma yolunda ilerliyor.

Bu ünvanı 2015 yılında Veronica Roth ve Danielle Steel paylaşmıştı.

'En çok kazanan kadın yazar' listesinde J.K. Rowling ancak dördüncü sırada yer alabilmişti.

Yazarın bu yıl büyük yükseliş yaşayacağı tahmin ediliyor.

 

Harry Potter serisinin yazarı J.K. Rowlingin serveti 10.7 milyar dolar

 

KİTAP YERİNE TİYATRO OYUNU YAZDI

Bu arada JK Rowling'in 'Harry Potter ve Lanetli Çocuk' adlı oyunu, temmuzda Londra'da sahnelenmeye başlayacak. Serinin devamı niteliğini taşıyan ve iki perdeden oluşan oyunun bilet satışlarından elde edilen gelir ise şimdiden 182 milyon doları buldu. Oyunun basılı versiyonunun da yıl içinde yayınlanması bekleniyor.

 

Haberin Devamı

Harry Potter serisinin yazarı J.K. Rowlingin serveti 10.7 milyar dolar

 

RAKAMLARLA J.K. ROWLING

- 2007 yılında yayımladığı kitabı 'Harry Potter ve Ölüm Yadigarları' ile, servetine 24.3 milyon dolar daha kattı.
- Yazar, sadece İngiltere ve ABD'deki kitap satışlarından 202 milyon dolar kazandı. Satılan her Harry Potter kitabından 1.43 dolar aldı.
- Yazarın 'Pottermore' adlı internet sitesi ise, son üç yılda tek başına 100 milyon dolar kazandırdı. Bu site başlangıçta tüm Harry Potter kitaplarını baştan tecrübe etmek ve macerayı uzatmak isteyenlere tarayıcı oyunlar sunuyordu. Bir süre sonra Harry Potter dünyasına dair yeni bilgilerin yer aldığı bir depo haline geldi. Pottermore’da J.K. Rowling’in kitaplar bittikten sonra Harry, Ron ve Hermione'e ne olduğu hakkında hayranlarına bilgi vermeye devam ediyordu.

 

 

Haberin Devamı

2015 YILININ EN ÇOK KAZANAN 5 KADIN YAZARI

 

Harry Potter serisinin yazarı J.K. Rowlingin serveti 10.7 milyar dolar

Veronica Roth 

 

1- VERONICA ROTH - 25 MİLYON DOLAR:
27 yaşında. Türkiye'de Artemis Yayınları temsil ediyor. 'Uyumsuz' adlı bir bilim kurgu serisi var.

2- DANIELLE STEEL - 25 MİLYON DOLAR:
68 yaşında. Novella Yayınları temsil ediyor. 'Rüzgarın Şarkısı', 'İyi ki Doğdun Aşk', 'Uzun Metrajlı Hüzünler', Amerika'da en çok satan kitaplarından birkaçı. Türkiye'de çok tanınmıyor.

3- JANET EVANOVICH - 21 MİLYON DOLAR:
72 yaşında. Martı Yayınları temsil ediyor. Türkçe'de iki kitabı var: 'Kafası Güzel Serseriler' ve 'Beyaz Yakalı Serseriler'

4- J.K. ROWLING - 19 MİLYON DOLAR:
50 yaşında. Yapı Kredi Yayınları temsil ediyor. Harry Potter'dan başka, yetişkinler için yazdığı ve Doğan Kitap tarafından basılan 'Boş Koltuk' adlı bir romanı daha var.

Haberin Devamı

5- NORA ROBERTS - 18 MİLYON DOLAR:
65 yaşında. Epsilon Yayınları temsil ediyor. Türkçe'de birçok kitabı basıldı ama Amerika'daki kadar ünlü olmadı. 'Kara Büyü', 'Portredeki Ölüm', 'Bir Umut Daha' adlı fantastik romanları bulunuyor.

BAKMADAN GEÇME!