Gribe ne iyi gelir?

Güncelleme Tarihi:

Gribe ne iyi gelir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2015 09:17

Grip, kış aylarının en sık rastlanan sağlık sorunlarından biri. Özellikle yeni yıla yatakta hasta bir şekilde girmek istemeyenler için, gribe ne iyi gelir?

Haberin Devamı

Grip bulaşıcı bir hastalık ve kış aylarında grip olanların sayısı bir hayli fazla. Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, gribe karşı uyarıda bulundu. Havaların soğuması ile beraber özellikle çocukların ve yaşlıların gribe karşı önlem alma konusunda daha dikkatli olması gerekiyor.

Mevsimsel değişimler ve havaların birden soğuması sebebiyle vücut direncinin düşmesine sebep olan durumlarda gribe yakalanmak daha kolay. Bu dönemlerde hastalananların ve hastaneye yatırılanların sayısında artış beklendiği belirtildi.

Grip hastalığına karşı uzmanların da önerisi, grip aşısı. Vatandaşların grip aşısı yaptırması konusunda Sağlık Bakanlığı da çağrıda bulundu.

Sağlık kontrollerinin de önemini belirten yetkililer hastalıklara yakalanmamak için dikkatli olma konusunda uyarıyor.

Haberin Devamı

Grip için risk grubunda görülen, 65 yaş ve üzeri, 2 yaş ve altı, hamile olanların da aşı yaptırmaları hastalığın önüne geçecek temel yöntemlerden biri.

Kalabalık yerlerde çalışanlar, toplu taşıma araçlarını sürekli kullananlar da el yıkama gibi hijyenik bakımları konusunda daha dikkatli olması gerekiyor.

Grip nedir? Gribe ne iyi gelir?

Grip virüsü, solunum yolu ile bulaşan hızlı bir şekilde yayılan bulaşıcı bir hastalıktır. Solunum yolu ile geçen bir hastalık olduğu için kapalı ortamda bulunanların hastalığa karşı daha temkinli olunması konusunda uzmanlar uyarıyor. Hastalık daha çok hapşırma ya da öksürme olarak havadan yayılarak kişiler arasında yayılıyor. Bu sebeple bulunduğunuz merakanın arada havalandırılması gerektiğini de hatırlatalım.

Gribe yakalananların öncelikle iyi bir şekilde dinlenmiş olmaları gerekiyor. Grip hastalığının salgın hale gelmeden önce aşı yöntemi başta olmak üzere, hijyenik koşullara özen gösterilmeli ve bağışıklık sistemini güçlendirecek besinler tüketilmelidir.

Uzmanlar hastalık için bağışık güçlendirici olarak sarımsağı öneriyor. Portakal, greyfurt, mandalina ve limon gibi C vitamini zengin olan besinler de sık sık tüketilmeli. Ayrıca normal çay yerine bitki çayları sayesinde de vücut direncini artırabilirsiniz. Kış aylarında ıhlamur çayının daha çok tüketilmesinde yarar var.

Haberin Devamı

Bu dönemde sağlık kontrollerinizi yaptırmanız ve aile hekiminizin kontrollerinde gerektiği durumlarda ilaç konusunda destek almanız önemli bir gereklilik olabilir.

Gribe ne iyi gelir

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!