Estetik Cerrah ile Sütun Gibi Bacaklar

Güncelleme Tarihi:

Estetik Cerrah ile Sütun Gibi Bacaklar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2016 16:49

Bacakların inceliği ve kalınlığı dış görünümde önemli bir yere sahiptir. Özellikle kadınların estetik görünümünü etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Uzun, simetrik ve düzgün bir bacak kadınlar için güzellik kıstasıyken erkekler de kaslı bacaklara sahip olabilmeyi isterler. İyi bir operasyonla harika bacaklara sahip olmak hiç de zor değil.

Haberin Devamı

Bacakların gereğinden daha ince veya kalın olmasının birçok sebebi olabilir. Çocukluk yıllarında eksik veya yanlış beslenme, spor yapmama, aşırı kilo alımı gibi faktörler bacaklarda kötü bir görünüm yaratabilmektedir. Ayrıca raşitizm gibi rahatsızlıklar da bacaklarda çarpıklığa sebep olacaktır. Bir estetik cerrahi operasyonla tüm bu sorunların üstesinden gelmek hiç zor değil.

Bacaklardaki ince ve çarpık görüntünün en büyük sebebi bölgedeki doku eksikliğidir. Eksik ve yanlış beslenme doku eksikliğine sebep olabilmektedir. Bu durumda yapılması gereken ilk şey beslenme programını düzenlemektir. Estetik cerrahi operasyonlar ise ince bacak, kalın bacak, X bacak, O parantez bacak gibi rahatsızlıklar için uygulanmakta ve iyi bir cerrah tarafından yapıldığında etki göstermektedir.

Haberin Devamı

BACAK ESTETİĞİNDE HANGİ METOTLAR KULLANILIR?

Eğer bacak kalınlığından şikâyetçiyseniz bunun temel sebebi bölgede aşırı yağ birikmesi veya kemiklerdeki iriliktir. Bacak kalınlığı biriken yağlardan kaynaklanıyorsa bölgeye liposuction tedavisi uygulanır. Kemik iriliğinden kaynaklanan problemlerde ise sınırlı bir düzenleme yapılmaktadır. Lipusuction ayrıca kas dokusundan kaynaklanan problemler için de kullanılır.

Çöp bacak problemi çeşitli hastalıklar sebebiyle olabilir ve öncelikle bu hastalıkları tespiti ile tedavisi gerekir. Bunun dışında aşırı ince bacaklarda silikon protez yöntemi kullanılmaktadır. Endoskopi yöntemiyle baldır kasları arasında yerleştirilen bu protez 3-4 santim civarında bir kalınlaşma sağlar. Bununla birlikte yağ dokusundan kaynaklanan bir problem varsa bölgeye doku enjekte edilebilir.

Yağ transferi de bacak estetiğinde sık uygulanan bir metottur. Çöp bacak, X bacak gibi problemler belirtildiği gibi bölgedeki yağ dokularının azlığından oluşur. Vücudun başka yerlerinden alınan yağ bacaklara enjekte edilerek burada kalınlaşma sağlanabilir. Bu vücudun kendi yağı olduğu için hiçbir sorun olmayacak ve bölgede kısa süre içinde sirküle edilecektir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!