KDV’de yüzde 10 indirim sevinci

Güncelleme Tarihi:

KDV’de yüzde 10 indirim sevinci
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2017 15:40

Bakanlar Kurulu’nun Resmi Gazete’de yayımlanan kararıyla birlikte ahşap ve plastik mobilyalar, koltuklar ve büro mobilyalarına uygulanan KDV oranı 30 Nisan’a kadar yüzde 18’den yüzde 8’e indirildi.

Haberin Devamı

KDV’deki yüzde 10’luk indirim Siteler’de olumlu karşılandı. Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Odası Başkanı Hüseyin Taklacı, indirimin mobilya sektörüne büyük hareketlilik getireceğini söyleyerek, “En çok da fabrikasyon ürün satanlara yarayacak. El işçiliği ile yapılan mobilyalarda fazla bir kâr olmaz. Fabrikasyon ürünleri mobilyadan ayırabilselerdi ve yüzde 10’luk indirim sadece el işçiliği için yapılsaydı küçük esnaf daha fazla faydalanırdı” dedi. 

MOBİLYA ALMANIN TAM ZAMANI

Taklacı, 10 bin TL’lik mobilya satın alan bir vatandaşın yapılan indirim sayesinde artık bin 800 TL yerine sadece 800 TL KDV ödeyeceğine vurgu yaparak şöyle konuştu: “Aralık ayından bu yana bir durgunluk var. KDV’de indirim kararı oldukça sevindirici bir haber. Piyasanın sıkıntılı döneminde çok iyi bir uygulama. Şubat ve mart aylarında mobilya fuarlarının da başlamasıyla beraber sezon açılacak. Mobilya almanın tam zamanı.”
Mert Gökhan KOÇ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!