Kazıya Büyükşehir desteği

Güncelleme Tarihi:

Kazıya Büyükşehir desteği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2016 14:31

MANİSA'daki Gölmarmara Gölü Havzası Kaymakçı Tepesi'nde 3 yıldır devam eden kazılara destek veren Manisa Büyükşehir Belediyesi, bölgenin dünyaya tanıtılması için çalışmalar yapacak.

Haberin Devamı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Başkan Danışmanı Yaşar Coşkun ile birlikte Gölmarmara Gölü Havzası'ndaki Kaymakçı olarak bilinen tepede 3 yıldır devam eden arkeolojik kazı çalışmalarını yerinde inceledi.

Kazıya Büyükşehir desteği

Büyükşehir yetkilileri, Kaymakçı Arkeoloji Projesi Kazı Başkanı Koç Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Chris Roosevelt, Kazı Başkan Başkan Yardımcısı Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Sinan Ünlüsoy'dan bilgi aldı. Roosevelt ve Ünlüsoy, milattan önce 2 binli yıllarda geç Tunç Çağı yerleşim alanı olan bölgede uluslararası kazı ekibiyle bölgeyi dünyaya tanıtmak için önemli adımlar atılmasının hedeflendiğini belirtti. Genel Sekreter Halil Memiş de, Kaymakçı Arkeoloji Projesi'ne destek olacaklarını belirterek, ulaşım noktasında da üstlerine düşeni yapacaklarını dile getirdi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!