Kaydırakta ölüm

Güncelleme Tarihi:

Kaydırakta ölüm
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2016 20:29

ABD’nin Kansas eyaletinde bir su kaydırağında meydana gelen kazada 10 yaşındaki Caleb Schwab adlı çocuk hayatını kaybetti. Park ziyarete kapandı.

Haberin Devamı

Schlitterbahn Su Parkı’nda bulunan dünyanın en uzun ve en yüksek su kayağı olan Verrückt’te yaşanan olayın nasıl geliştiği açıklık kazanmadı. Schlitterbahn Su Parkı yetkililerinden Pam Renteria, parkın internet sitesinden yaptığı açıklamada, soruşturma sürecinde parkın kapalı olacağını duyurdu.

Park sözcüsü Winter Prosapio, “Bu daha önce yaşadığımız bir hadise değil. Bu yüzden ayrıntılı bir soruşturma yapılması gerekiyor. Neler olduğunu anlamak zorundayız” dedi. Bu arada, çocuğun, Kansas Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi Partili üyesi Scott Schwab’ın oğlu olduğu belirtildi. Su kayağına binebilmek için en az 14 yaşında ve 1.37 boyunda olunması gerektiği kaydedilirken, çocuğun kayağa nasıl çıktığı bilinmiyor.

Almanca “çılgın” anlamına gelen 52 metre yükseklikteki Verrückt isimli su kayağı 2014 yılında açılmıştı. İnsanlar bir botla su kaydırağından kayabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!