Katliam silahını satan yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Katliam silahını satan yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2016 12:44

Münih’te 22 Temmuz akşamı Olympia Alışveriş Merkezi’nde insanların kurşun yağdıran ve 4’ü Türk 9 kişiyi öldürdükten sonra intihar eden İran asıllı Ali David Sonboly’ye silah ve mermileri satan bir kişi yakalandı.

Haberin Devamı

31 yaşındaki zanlı, Hessen Eyaleti’ndeki Marburg kentinde silah teslimi sırasında yakayı ele verdi. Köln polisi özel timi zanlıyı olay yerinde gözaltına aldı. Zanlıyla birlikte gözaltına alınan hayat arkadaşı kadın serbest bırakıldı. Savcılık, zanlının 31 yaşındaki hayat arkadaşı kadının silah ticaretiyle bir ilişkisi olmadığını açıkladı. Soruşturma sonucuna göre zanlı, silah ve mermileri, Münih’teki saldırgan Ali David Sonboly’ye 4 bin 350 Euro’ya sattı.

NASIL YAKALANDI?  

Polis silahı satan 31 yaşındaki zanlıya tuzak kurdu. Silah alıcısı rolüne giren sivil polisler, zanlıyı tuzağa düşürdü. Silah teslimi sırasında, Köln polisi özel timi baskın yaparak, zanlıyı yakaladı. Zanlının daha önce biri 62, diğeri 17 yaşında iki kişiye daha silah sattığı bildirildi. Zanlının işsiz olduğu ve geçimini silah satışından karşıladığı belirtildi. Polis, zanlının ifadesi üzerine Köln’de bir trafik adasında gömülü bir sandık çıkardı. Sandıkta bir makineli tüfek, 4 adet yarı otomatik tabanca ve mermi çıktı.  

BAKMADAN GEÇME!