Karşıyakalı iş kadınları örgütlendi

Güncelleme Tarihi:

Karşıyakalı iş kadınları örgütlendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2016 12:36

Karşıyaka Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Başkanı Süleyman Özsakallı'nın öncülüğünde toplanan Karşıyakalı işkadınları ilk genel kurullarını KASİAD merkezinde yaptı. Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel'in de destek vermek için katıldığı ve dernek başkanlığına Nil Güneri'nin seçildiği genel kurula üyeler tarafından yoğun ilgi gösterildi.

Haberin Devamı


KASİAD bünyesinden yeni bir dernek doğdu. Yaklaşık olarak 6 ay önce KASİAD Başkanı Süleyman Özsakallı tarafından temeleri atılan ve kısa ismi KAR-İŞKAD olan Karşıyaka İş Kadınları Derneği, ilk genel kurulunu yaptı. Genel kurula Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, KASİAD Başkanı Süleyman Özsakallı ve KAR-İŞKAD üyeleri katıldı. Yücel, sivil toplum kuruluşlarının yönetişmesinin önemine değindi. Yönetimin tek taraflı yönetişimin ise karşılıklı yapıldığını söyleyen Yücel, “Bizim yanlışımız olabilir, eksiğimiz yaşanabilir sizlerin görevi bu yanlışlarımızı bize göstermek. Söylenmemek söylemek olmalı. Siz söyleyin biz yöneticiler de sorunlarınıza çözüm olmaya çalışalım.Fakat bir çok kişi söylemiyor söyleniyor. Siz bu derneği kurarak hangi alanlarda neyi yapacağınızı öngörmüşsünüz ve yola çıkmışsınız. Biz de kaymakamlık olarak sizin çizdiğiniz yol haritasında size destek olmaya hazırız. Derneğiniz Karşıyaka'ya ve Karşıyakalı kadınlara hayırlı olsun" dedi.
"KARŞIYAKA'DA NEDEN YOK?"
Karşıyaka'da her türlü derneğin olduğunu fakat iş kadınlarına yönelik bir dernek olmadığına dikkat çeken Özsakallı, “KASİAD bünyesinde yönetici kadınlar vardı fakat Karşıyakalı işkadınlarının kendilerine yönelik bir derneği yoktu. Karşıyaka'da kültür derneğinden tutun yardımlaşma derneklerine kadar bir çok dernek var. İzmir'de işkadınlarının kurduğu dernekler var. Fakat İzmir'in gözbebeği Karşıyaka'da bu konuda bir eksiklik bulunuyordu. Ben bu yüzden Karşıyaka'daki tüm sivil toplum kuruluşlarını dolaşarak böyle bir derneğin kurulmasına öncülük ettiğim için mutluyum. İlk genel kurullarını yapıyorlar. Güzel işlere de imza atacaklar. Bizden destek istedikleri her zaman kendilerine destek olmaya hazırım" dedi.
Divan Başkanlığı'na Süleyman Özsakallı'nın seçilmesi ile başlayan genel kurulda yönetim ve denetim raporları ibra edildi. Tek liste ile yapılan seçimlerde Nil Güneri 1 red oyuna karşı oy çokluğuyla başkan olurken dernek yönetimi şu isimlerden oluştu;
"Ayça Örenel, Ebru Çakır, Damla Erel, Ezgi Kılıç, Hale Şahingiray, Gülcan Şahin, Vahide Aslan, Hamiyet Boyacı, Ahsen Kol, Seyhan Oymak, Mürüvet Bakır ve Sevgi Çınar Şak."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!