Kariyer molası verdi 4 ayda 25 şehir gezdi

Güncelleme Tarihi:

Kariyer molası verdi 4 ayda 25 şehir gezdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2016 11:04

21 yıl çalıştığı şirketten 4 ay izin alıp ABD, Meksika, Belize ve Küba’da 25 şehir gezdi. Sabbatical izninden dönen Dr. Çiğdem Yücel, “Kurumsal hayattan durumsal hayata geçmek ve anlık yaşamak şahane bir duyguymuş. Yoğun çalışma temposundan sonra stressiz bir hayata geçmek ruhuma çok iyi geldi” diyor.

Haberin Devamı

İlaç şirketi Pfizer, 15 yıl ve üzeri çalışanlarına sabbatical izni, yani kariyer molası hakkı tanımaya başladı. Böylece 15 yıl kıdeme sahip çalışanlar 3 ay boyunca ücretli izne ayrılabilecek. Sabbatical hakkını kullanan ilk kişi 21 yıldır Pfizer’de çalışan ve şu an Pfizer Temel Sağlık Ülke Medikal Lideri olarak görev yapan Dr. Çiğdem Yücel oldu.

Yücel, 3 aylık sabbatical iznine 1 ay da kendi iznini koyup 4 ay boyunca ABD, Meksika, Belize ve Küba’da 25 şehir gezdi. Pfizer’de 21 yıldır aralıksız çalıştığını söyleyen Yücel, “Birçok kişinin iş hayatında doğum, askerlik, iş değişikliği nedenleriyle bir şekilde uzun süreli molaları olabiliyor ancak ben 2-3 haftalık izinlerim dışında bu süre boyunca hiç ara vermeden çalıştım. Farklı ülkelerde uygulandığını bildiğim Sabbatical programının bizde de uygulamaya girmesi için İK departmanımıza öneride bulundum ve biraz mola vermek istedim” diyor.

Yücel, gitmeye karar verince aylar öncesinde işlerini delege etmiş. Sonra ilk olarak Amerika’nın yolunu tutmuş. Erkek kardeşiyle birlikte Miami’de deniz kenarında bir ev tutup kendisine bir seyahat programı yapmış. İzni boyunca her hafta değişik destinasyonlara giderek kafasında planladığı yerlerin çoğunu gezmiş.

KALBİM BELİZE’DE KALDI
Yücel, verdiği kariyer molasında gezip gördüğü yerleri şöyle anlatıyor: “Miami Açık Tenis Turnuvası’na gittim.Roger Federer ve Serena Williams gibi birçok ünlü tenisçiyi canlı izleme şansı buldum. Las Vegas ve Grand Canyon turu yaptım. Farklı konseptlerdeki gösterişli otelleri ve renkli şovları ile tam bir masal diyarını andıran Las Vegas yine çok eğlenceliydi. Hayatımda ilk defa bir buz hokeyi maçına gittim.

Latin Amerika’da ise yeni yerler görüp farklı kültürler tanıdım. Belize Bariyer Resifi’nin nefis su altı dünyasında köpekbalıklarının içinde olağanüstü bir dalış yaptım. Yine Belize’de bulunan dünyaca ünlü doğa harikası Great Blue Hole (Büyük Mavi Delik) üzerinde küçük bir uçakla tur attım; uçağın penceresinden elimi çıkarıp bulutlara dokundum. Hepsi gerçekten şahane deneyimlerdi! Belize anlatılmaz, yaşanır. Kalbim Belize’de kaldı.

Küba’da çok güzel bir kültür turu yaptım. Havana’da bulunan Atatürk’ün büstünü ziyaretimiz de çok duygusal ve gurur verici bir andı. Meksika’nın doğu kıyılarını gezdim. Doğası gerçekten nefis; her yer yemyeşil, turkuaz denizi ve beyaz kumlu plajlarıyla Cancun, Playa del Carmen, Tulum ve Cozumel adası harikaydı.

Kurumsal hayattan durumsal hayata geçmek ve anlık yaşamak şahane bir duyguymuş. Yoğun çalışma temposundan sonra böyle stressiz ve telaşsız bir hayata geçmek ruhuma çok iyi geldi. Saat kurmadan istediğin zaman uyanmak, gün içinde koşturmadan programsız yaşamak, özetle kurumsal hayattan durumsal hayata geçmek ve anlık yaşamak şahane bir duyguymuş.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!