Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı başladı! iPhone fiyatları düştü mü

Güncelleme Tarihi:

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı başladı iPhone fiyatları düştü mü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2017 08:24

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı gece yarısı başladı; özellikle de telefon ve tablet fiyatlarında indirim bekleyen pek çok tüketici internet üzerinden fiyatlara baktı. Peki bugün satışa sunulan iPhone X dahil iPhone fiyatlarında Black Friday indirimi var mı?

Haberin Devamı

Black Friday olarak bilinen ve ülkemizde Kara Cuma olarak anılan alışveriş çılgınlığı başladı. Pek çok şirketin ürünlerinde ciddi indirimler yaptığı bu özel günde gözler özellikle de tüketici elektroniğinde. ABD'de başlayan Black Friday'de en çok telefon ve televizyon satışlarının yapıldığı görülürken, Türkiye'de pek çok elektronik cihazda ciddi indirimler var. Kullanıcıların bu özel gün için merak ettiği bir diğer önemli nokta da iPhone X ve diğer iPhone modelleri dahil telefon fiyatlarında ciddi bir düşüş olup olmadığı.

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı başladı iPhone fiyatları düştü mü


iPhone X'ler 6099 TL'den başlayan fiyatlarla bugün satılmaya başladı ve Black Friday indirimi söz konusu değil. Benzer şekilde diğer iPhone modellerinde de kayda değer bir indirim göze çarpmıyor; ancak diğer telefon markalarının modellerini yakından incelemek ve fiyat indirimlerini takip etmek gerekiyor; çünkü her online mağazanın ve telefon üreticisinin fiyat politikası bu güne özel farklılık gösteriyor.

BLACK FRIDAY (KARA CUMA) NEDİR?

1932‘den bu yana yılbaşı alışverişleri sezonunun başlangıcı olarak da kabul edilen ‘Black Friday’, önce ABD’de başladı. Daha sonra Kanada ve İngiltere’nin ardından tüm dünyaya yayılan alışveriş festivalinde indirim oranları bazen yüzde 90’ların üzerine çıkabiliyor. Cuma’ya özel ABD’de mağazalar kapılarını saat 05:00’te açıyor, geç saatlere kadar açık tutuyorlar. E-ticaret şirketlerinin perakende sektöründe söz sahibi olmasıyla Black Friday satışları da internet üzerine taşındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!