KAPLAN YENİDEN YARIŞTA

Adanaspor Kayserispor'u yendi ligde yeniden yarışa girdi

Haberin Devamı

Adanaspor Kayseri karşısına 3 puandan fazlası 6 puanlık bir maça çıktı ve kazandı. Rakibi de kendisi gibi ligin dibinde yer alıyordu, yani en önemli rakiplerinden biri idi. Bu maçtan alınan galibiyet tek kelimeyle süper oldu. Bu galibiyet ilerisi için bir kıvılcım oldu. Bu galibiyet Turuncu Beyazlıların mücadeleci bir takım olduğunu, inanınca başaracağının bir göstergesi oldu. Bulduğu hayat öpücüğü ile Süper Lig’de yeniden yarışın içine giren, formasını terleten, cezası nedeniyle tribünde olan teknik direktör Eyüp Arın’ı, kenarda takımı yöneten yardımcılarını yürekten kutluyorum.

İSTEDİ VE KAZANDI

Maçta, çok isteyen taraftı Adanaspor. Tribünlerde kötü gidişin sonucu ve soğuk havanın da etkisiyle az seyirci vardı ama olsun onlar da yüreklerini ortaya koydu ve takımlarını son ana kadar destekledi, sahadan da mutlu ayrıldı. Turuncu Beyazlılar sahaya iyi yayıldı. Her yerde topa iyi basıyor, rakibi oynatmamaya mücadele etmeye başladı. Pozisyon da bulmaya başladı ancak 41. Dakikada golü gördü kalesinde. Yanlış kurulan bir baraj sonrası top filelerle buluştu.

Haberin Devamı

İlk yarı bittiğinde soyunma odasına yenik giden Toros Kaplanı, ikinci yarıda daha istekli, mücadele eden gol isteyen bir takımdı. Kalede Hayrullah, defansta Viera, Didi, Diago ve Renan Diniz. Burada Diniz’e özel bir yer açmak lazım. Kayseri karşısında takımın en iyilerindendi. Hırslı ve atak oyunuyla takıma önemli bir katkı sundu. Çektiği şutun direkte patlaması da hem kendi adına hem de ekibi adına şanssızlıktı. Renan hem defansa yardım etti, hem de ileriye top taşıdı. Orta sahada görev yapan Koman, Bekir takımı yönlendirmeye, rakibe pres yapmaya çalıştı. Magaye, Cem, Roni her zamankinden daha isteklilerdi. Özellikle teknik kapasitesi tartışılmaz olan Roni’nin ve kaptan Cem’in galibiyete yaptıkları katkı alkışa değerdi.

DESTEK ŞART

Kayseri karşısında şunu bir kez daha gördük ki bu takım birkaç takviye ile bu ligde kalacak bundan hiç şüphemiz yok. İlk yarı bitmeden iki maçımız daha var. Lider Başakşehir ve Fenerbahçe bu karşılaşmalardan puanlar kaparsak ikinci yarıya daha iyi bakabiliriz. Adana’ya ve Turuncu Beyazlı camiaya uzun bir aradan sonra da olsa galibiyet sevinci yaşatan takımı, teknik direktör Eyüp Arın’ı kutluyorum. Bu takım desteklenirse sevindirmeye de devam eder. Başta Başkan Bayram Akgül olmak üzere Turuncu Beyazlı renklere gönül vermiş cefakar taraftara da büyük iş düşüyor. Çünkü bu takım kolay çıkmadı Süper Lig’e burada da kalmalı. Bu böyle bilinmeli.

Yazarın Tüm Yazıları