Kansere öpücüklü veda

Güncelleme Tarihi:

Kansere öpücüklü veda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2016 01:00

Meme kanseri tedavisine devam eden ve kanseri yenen kadınlar, “Meme Kanserinde Hepimiz Birimiz İçin” etkinliğinde buluştu. Kadınlar hazırlanan panoya, öpücük attıkları kağıtları yapıştırarak veda mesajları yazdı.

Haberin Devamı

MEME kanseriyle mücadele eden ve kanseri yenen kadınlar, Medicana International Ankara Hastanesi’nin “Meme Kanserinde Hepimiz Birimiz İçin” sloganıyla gerçekleştirdiği etkinlikte bir araya geldi. Uzmanlarla hastaların buluştuğu ve Kanserle Dans Derneği’nin katılımıyla gerçekleştirilen seminer ve söyleşinin ardından kadın katılımcılar, kendileri için hazırlanan panoya öpücük baskılarıyla kansere veda mesajlarından oluşan kağıtlar yapıştırdı. Kadınlar, “Hayatı erteleMEMEli, kork bizden kanser, dikkatli olalım” gibi farklı mesajlara yer verdi. Etkinlikte Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Erkan Öztürk, Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Barış Diren, Medikal Onkoloji uzmanı Prof. Dr. İbrahim Tek, Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kaan Oysul, Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Serhan Tuncer ve Fizik Tedavi uzmanı Prof. Dr. Rıdvan Alaca hastalara meme kanseri hakkında detaylı bilgi vererek soruları yanıtladı.

Haberin Devamı

Kansere öpücüklü veda

BİLİNÇLENSİNLER VE YENSİNLER

2009 yılında kontrole gittiğinde tesadüfen meme kanserine yakalandığını öğrendiğini söyleyen ve hastalığı yenen emekli öğretmen Şaziye Demirsu, “Bir anda şok yaşadım. ‘Göğüs alındı, kemoterapiler, hormonal tedaviler’ derken şu anda herşeyi geride bıraktım. Bu hastalıkla karşılaşanlar hiçbir zaman endişe duymasınlar. Bilinçlenmek çok güzel bir şey. Bilinçlensinler ve yensinler” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!