Kangallarla yürüdüler

Güncelleme Tarihi:

Kangallarla yürüdüler
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2017 17:16

Gaziantep’te, ’Kangal’ cinsi köpek yetiştiren bir grup vatandaş, sahibi oldukları köpekler ile kent merkezinde Hollanda ile yaşanan diplomatik krizi protesto etti. 

Haberin Devamı

Kangal köpeği yetiştiren 60 kişilik grup sosyal medya üzerinden haberleşerek köpekleriyle öğleden sonra 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda bir araya geldi. Grup, Hollanda’nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve Türk vatandaşlarına yönelik yaptığı muameleyi sloganlarla protesto etti.

Kangallarla yürüdüler

Grup adına konuşan Murat Bozkurt, Hollanda’nın Türk vatandaşlara yapmış olduğu zulme tepki göstermek için toplandıklarını ifade ederek şunları söyledi:

"Çocuğumuz gibi yetiştirdiğimiz köpeklerimizi buraya, Hollanda’nın vatandaşlarımıza karşı yapmış olduğu zulmü ifade etmek için getirdik. Demokrasiden, insan haklarından bahseden Avrupa demokrasiyi, insan haklarını bizden değil, bizim köpeklerimizden bile öğrenebilirler. Bizim köpeklerimize Anadolu aslanı derler. Burada yapılan eylem, herhangi bir siyasi görüş ile alakası yoktur. Bizler sıradan vatandaşlarız, ülkemize, insanlarımıza karşı yapılan haksızlığa tepki göstermek için böyle bir eylem yapıyoruz . Evladımız gibi yetiştirdiğimiz köpeklerimizi Hollanda’nın köpeklerine karşı güvenlik güçlerimize hibe etmeye hazırız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!