Peki sen hangi 'tip'sin?

Güncelleme Tarihi:

Peki sen hangi tipsin
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2016 14:25

Sadece okulda bile görüşüyor olsak; hepimizin ders aralarında, kantinde, yuvarlak masa sohbetlerinde sürekli beraber takıldığı en az 6 kişilik bir grubumuz vardır. Her konunun konuşulduğu bu grupta herkesin rolü farklıdır. Bu yazıyı okurken hem kendinizi, hem en yakın kankanızı, hem de o “hiç haz etmiyorum bundan” dediğiniz kişiyi bulacaksınız.

Haberin Devamı

HEP COOL EN COOL

Masada herkes gülme krizine girer, onun yüzünde bırakın ufacık tebessümü tek bir mimik bile göremezsiniz. Konuşurken herkese “of bi’ susmadı” bakışı atar, heyecanlı heyecanlı anlatmaya başladığın hikayen ya hemen son bulur ya da sen bile anlatırken “ben şu an deli sıkıcıyım” diye düşünür, kendinden nefret edersin. Ama aslında o espri gerçekten komik ve senin anlattığın hikaye gayet sürükleyicidir. O içinden güler, içinden dinler ve seni içinden cevaplar. Bu kişilerle ilişkilerde orta yol yoktur, ya çok yakın olursun ya da en nefret ettiğin insan kategorisinde yer alır ama hepsi özünde iyidir. Vallahi bak!

 

HAYATIMIZ FELSEFE

Konu ne olursa olsun çıkış noktası da bitiş noktasında olduğu gibi ya filozoftur ya şairdir ya da bir yazardır. Her konu için derinlemesine düşünür, sade cümleleri sevmez, derdini dolaylı anlatır, alıntılarla konuşur, sesini hep alt seviyede tutar ama ani çıkışlar yapar. “Nereden geldik nereye gidiyoruz?, Aşk dediğin nedir?, Yanlış dediğin kime göre yanlış?, Bu bardak dolu mu boş mu?” tarzı sorularla kendini yediği gibi seni de yer bitirir. Karmaşık görünseler bile aslında gayet basit insanlardır ve onlara alabileceğiniz en güzel hediye bir kitaptır.

 

Haberin Devamı

BİRAZ DUYARLI OLALIM LÜTFEN

“Dünya’da açlıktan ölen çocuklar için ne yapıyorsun? Hayvanlar barınaklarda, sokaklarda ne durumdalar düşünüyor musun? Fok balıklarının nesli tükeniyor, buzullar eriyor, küresel ısınma büyüyor…” Her saniye bunlardan birini söyleyip sana bütün felaketleri hatırlatır, senin derdinin dert olmadığını belirtir ve seni biraz duyarlı olmaya çağırır. Tamam, bunların hepsi doğru ama tam yemek yerken bahsedilen açlık çeken insanlar senin iştahını kaçırmaya, sevgilinle olan dertlerin için üzüntünü dile getirirken ortaya çıkan barınaklardaki hayvanlar, senin derdinden utanmana neden oluyorsa bu kişilerle pek de vakit geçirmek istemeyeceksindir. Zaten sen istesen onlar senin gibi bir duyarsızla aynı ortamda bile olmak istemezler, ayrı mesele.

 

Haberin Devamı

HAKKIMI SANA YEDİRECEK DEĞİLİM

Ortada bir şey olmasına gerek yoktur aslında sen ne dersen de, sanki küfretmişsin de haberin yokmuş gibi davranacaktır ve hep isyan edecektir. Onun sözünün üstüne söz söylemesen bile hoşnut olmaz, kendi hakkını savunamadığını düşünerek senin hakkını da savunmaya başlar. Kendini zincirleyecek biri varsa, konuşma yapacak biri varsa, hak yenildiğini iddia eden biri varsa odur. Yanında kendini güvende hissetsen de pek konuşmana fırsat vermediği için bir süre sonra ona karşı ayaklanma çıkarmak isteyebilir ama yapamayıp sessizce ortamdan uzaklaşabilirsin.

 

ÇÜNKÜ O TAM BİR PRENSES

Nerede elleri alışveriş poşetleriyle dolu biri varsa, indirim varsa, alışveriş yapılacaksa, makyaj malzemesi lazımsa, moda hakkında konuşmaktan hiç sıkılmayan biri varsa grubun prensesi odur. İlk buluşmaya gidilecekse, alışverişte kararsızsan ve birinden yardım alman gerekiyorsa en büyük yardımcın, en yakın arkadaşındır kendisi. Bazıları işi abartıp “tırnağım kırıldı” diye oturup ağlayacak duruma gelse de genelde hep makyajlı dolaşan, ağzından kötü söz çıkmayan, öyle çay bahçelerinde çay içmeye gitmeyen, AVM’lerden çıkmayan tiplerdir. Eğer alışveriş yaparken bir elimde telefon, diğer elimde kahvem olsun dünyanın gerisi umurumda değil diyorsan; hayat boyu beraber mağaza mağaza gezerek geçinip gidersiniz.

 

Haberin Devamı

HAYAT SPOR İLE GÜZEL

Hamburger yemez, cola içmez, sağlıksız beslenmez, gece dışarı çıkmaz, uyku saati geldiğinde yatar, planlarının aksamasından hiç hoşlanmaz. Sizinle sohbet etmek yerine spor salonunda canı çıkana kadar spor yapmayı tercih eder ve onu ikna edip dışarıda buluşabildiyseniz mutlaka sağlıklı yiyecekler satan bir yerde oturmanın sözünü sizden alır. Size sürekli spordan ve kendini ne kadar geliştirdiğinden bahseder. Bunun hayatındaki yerini mutlulukla anlatır. Bu arkadaşınızla konuştuktan sonra büyük ihtimalle gaza gelip spora yazılmaya karar verirsiniz fakat etkisi buluşma bittikten sonra geçer. Eğer yakın arkadaş olma yolunda ilerliyorsanız tebrik ederiz, siz de artık sporu hayatınızın merkezine koyup “bugün bu kadar kol çalıştım yarın da bacak çalışacağım”, “abi gidelim protein tozu alalım”, “sabah yumurta yedim akşam da 5 kilo tavuk yiyeceğim” cümleleriyle ömrünüzü geçireceksiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!