Liseli girişimciler yarışıyor

Güncelleme Tarihi:

Liseli girişimciler yarışıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2016 18:15

Liseli öğrenciler tarafından kurulan ve işletilen “Genç Başarı Şirketleri” 28 Mayıs 2016, Cumartesi günü düzenlenecek olan “Genç Başarı Ticaret Fuarı”nda ürün ve hizmetlerini sergileyecek.

Haberin Devamı

Lise öğrencilerine “iş fikri geliştirme, iş planı hazırlama, şirket kurma, işletme ve tasfiye etme tecrübesi” yaşatmayı amaçlayan ve öğrencilerin yaparak öğrenme motivasyonu, kişisel beceriler, takım çalışması, beşeri ilişkiler, finansal okur-yazarlık, kritik düşünme, istihdam edilebilirlik ve problem çözme konularında gelişimlerini hedefleyen “3X Programı”nın final ayağı olan Ticaret Fuarı’nda, 8 farklı ildeki 68 farklı liseden 87 Genç Başarı Şirketi, En İyi Stant, En İyi Satış/Pazarlama, En Yaratıcı Ürün ve genel klasmanda En İyi Şirket ödülleri kategorilerinde yarışacaklar.

 

Lise öğrencilerinin ürün ve hizmetlerini sergileyeceği Genç Başarı Ticaret Fuarı’nın önemli anlardan birini de 21 ülkenin ardından ülkemizde de uygulanmaya başlayacak olan Entrepreneurial Skills Pass Sertifikasyon Programı’nın açılışı oluşturacak. Bu program, 15 ile 19 yaşları arasındaki öğrencilerin, kendi işlerini kurmak ya da profesyonel yaşama önde başlamak için gerekli olan gerçek girişimcilik deneyimine, gerekli bilgiye, beceriye ve yetkinliklere sahip olduğunu belgeleyen uluslararası bir kriter olarak tanınıyor.

 

Haberin Devamı

Genç Başarı Eğitim Vakfı, lise öğrencilerine yönelik uygulanan 3X Şirket Programı ile gençleri iş dünyasına ve profesyonel hayata hazırlamaya devam ediyor. 3X Şirket Programı kapsamında, lise öğrencilerinin kurduğu Genç Başarı Şirketleri, 28 Mayıs 2016’da, belirlenen kategorilerde ödüle hak kazanan şirketlerin ve ülkemizi 39 Avrupa ülkesi arasında temsil edecek Yılın Şirketi’nin açıklanacağı Genç Başarı Ticaret Fuarı’nda (TORIUM AVM – İSTANBUL) bir araya gelecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!