“İyilik” dediğimiz şey aslında çok kolay

Güncelleme Tarihi:

“İyilik” dediğimiz şey aslında çok kolay
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2016 15:13

Çoğu insan “iyilik yapmak” cümlesini duyduğunda büyük beklentilere girer, birine iyilik yapmak istediğini ama yapamayacağını bile düşünür. İyilik dediğimiz şey aslında ufacık ayrıntılarda gizlidir. Sizin “Böyle iyilik mi olur?” diyebileceğiniz şeyler başkası için büyük anlamlar ifade edebilir. Hayatınız boyunca kendinizde oluşturacağınız birkaç özellik ile herkese iyilik yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

HER ZAMAN GÜLÜMSEYİN

Gülümsemek bulaşıcıdır derler. Günlük telaşlar içinde koşuştururken tebessüm etmeyi unutuyoruz. Hatta o kadar unutuyoruz ki, kendi enerjimizi adeta telefonumuzun şarjı gibi gün sonuna doğru dibini sıyırırken buluyoruz. Ve nasıl şarja takabileceğimizi bile bilmiyoruz. Her gün yüzünüz asık bir şekilde yolda yürümek, arkadaşlarınız gelene kadar samimiyetsiz bir şekilde mekanlarda oturmak, biriyle göz göze geldiğinizde gözlerinizi kaçırmak yerine sadece gülümsemeyi deneyin.

Bu kadar basit bir şey inanın hem size hem de etrafınıza çok iyi gelecek. Tek yapmanız gereken şey, sadece yüzünüze samimi, ufacık bir tebessüm yerleştirmek. Bir yandan kendi modunuzu yükseltirken bir yandan da o hiç tanımadığınız ama tebessüm ettiğiniz kişinin gününü güzelleştireceksiniz.

 

SARILIN

Haberin Devamı

Bir arkadaşınıza iyilik yapmak sadece ona borç vermek ya da ona hediyeler almak falan değildir. Bir arkadaşınızın ihtiyacı olduğunda, yaşadığı kötü günün sonunda ona sadece sarılarak en büyük iyiliği yapabilirsiniz. Size biri sarıldığında nasıl huzurla dolduğunuzu hatırlayın, mutsuz olduğunuzda size yapılacak en büyük iyilik sevdiğiniz birinin size sarılması değil midir? İşte, size değer veren insanlar da mutsuz olduğunda sadece sizi yanlarında isteyerek ona sarılmanıza ihtiyaç duyacaklardır.

Zaten arkadaşınızı dinlemek, ona iyi gelen şeyleri yapmak, gününü güzel geçirmesi için uğraşmak ya da hiçbir şey yapmasanız bile onun her zaman yanında olduğunuzu hissettirmek zaten dostunuza yapabileceğiniz en büyük iyilik olacaktır.

“İyilik” dediğimiz şey aslında çok kolay

GÖZÜNÜZÜ KAÇIRMAYIN

 “Gözünüzü kaçırmayın” derken hoşlandığınız kişiden gözlerinizi kaçırmayın tarzı etkileme yöntemlerinden bahsetmiyoruz. Yardıma ihtiyacı olan insanlardan gözlerinizi kaçırmayın diyoruz. Yolda gördüğünüz insanların oturup dertlerini dinleyemezsiniz belki ama elinizden bir şeyler gelebileceğine inanıyorsanız yolunuzu değiştirmek yerine yardım etmeyi deneyin.

Haberin Devamı

Sadece yolda gördüğünüz kişilere değil, sizin şefkatinize muhtaç sokak hayvanlarına da yardım etmelisiniz. Sadece kapınızın önüne koyacağınız bir kap su bile onlar için büyük bir iyilik olacaktır. Size çok küçük gözüken yardımlarınız karşınızdakiler için koskocaman iyilikler olabilir. Ve bu iyilikler sadece onları değil sizi de oldukça mutlu edecektir.

 

KENDİNİZİ SEVİN

Yapacağınız en büyük iyiliği de kendinize yapın. Kendinizi sevin, kendinizi mutlu edin ve kendinizi hatırlayın. Kendinize yapmadığınız şeyleri başkasına da yapamazsınız. Bu dediğimiz iyilikler için de geçerli. İçinizde olmayan mutluluğu, iyiliği başkasına veremezsiniz.

Belki her zaman yapamazsınız ama bari 13 Kasım’a özel bu günü kendinize ayırın. Sizi mutlu edecek şeyleri yapın, kendi dertlerinizi dinleyin, dinlenin, neye ihtiyacınız varsa ona göre hareket edin ve en önemlisi kendinizin farkına varın. İnanın, en büyük iyiliği kendinize yaptığınız zaman insanlara karşı daha iyilikle ve olumlu yaklaşacaksınız.

 

Haberin Devamı

İYİLİK YAPMANIN MUTLULUĞUNU HİSSEDİN

Birine iyilik yaptığınız zaman ne kadar mutlu olduğunuzu hissedin. Kendinizi bir şeyi başarırken gördüğünüzde ne hissediyorsanız aynısını birinin yüzünde gülücükler oluşturduğunuzda da hissedeceksiniz.

“Senin için ne yapabilirim?” sorusu kadar karşınızdaki insanı rahatlatacak başka bir cümle olamaz. Belki elinizden bir şey gelmeyecek ama o cümlenin vereceği güven o kişiye en büyük iyiliktir.

Bir iyilik yaptıktan sonra peşinden birçok iyiliği de getireceksiniz. Siz iyilik yaptıkça kendinizi mutlu hissedecek ve bir kere bunu deneyimledikten sonra sürekli insanlara iyilik yapmanın tadını çıkaracaksınız. Tabii ki, kendinizi iyilik yapmaya adayın, insanların her dediğine “Evet” diye cevap verin demiyoruz. Sadece yardım etmenin büyük şeyler olduğu algısını değiştirip iyiliğin küçük ya da büyük olamayacağını, içinizden gelmesinin yeteceğini bilin yeter.

 

Haberin Devamı

İYİLİK İÇTEN GELİR

Şimdiye kadar söylediğimiz her şeyi unutup sadece bu maddeye uysanız bile yeter. Çünkü yapacağınız her iyilik sadece içinizden geldiğinde yararlı olacaktır. Sadece gerçekten isteyerek yaptığınız iyilikler içinizi mutluluk ve huzurla dolduracaktır.  İyilik dediğimiz şey zorla ya da istemeyerek olmaz. Biri sizi ona iyilik yapmanız için zorlayamaz, “Hayır” demek istediğiniz bir şeye “Evet” derseniz mutlu olmazsınız, yarım yamalak yaptığınız bir iyilik kimseye fayda sağlamaz.

İşte bütün bunlar yüzünden yapacağınız iyiliğin içinizden gelmesi gerektiğini unutmayın.

“İyilik” sadece tek bir gün değil hayatta olduğunuz sürece hem yaparak hem de görerek sizi mutlu edecek bir şeydir. Eğer siz de sadece tek bir iyiliğin bile bütün bir dünyayı değiştireceğine inanıyorsanız hayatınızı iyiliklerle doldurun. Herkes önce kendi içini temizlerse bütün dünya temizlenecek ve gerçekten “iyilik” dünyayı kurtaracaktır.

Haberin Devamı

13 Kasım Dünya İyilik Günü'nüz kutlu olsun. Sizin de bütün günleriniz “iyilik” ile geçsin…

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!