İletişim Festivali “Project 03” başladı!

Güncelleme Tarihi:

İletişim Festivali “Project 03” başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2017 12:03

Öğrencilerin yıl boyunca ürettiği tüm yaratıcı projeler, zengin bir etkinlik programı eşliğinde 2 Haziran’a kadar izleyicisiyle buluşacak.

Haberin Devamı

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde yer alan bölümlerin yaratıcı katkısıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen iletişim festivali “Project 03”, santralistanbul Kampüsü’nde başladı. Deneyimleyerek öğrenme anlayışı doğrultusunda öğrencilerin yıl boyunca meydana getirdikleri projelerinin sergilendiği “Project 03”, başta öğrenciler olmak üzere akademisyenlerin ve sanatseverlerin katılımıyla 12 Mayıs Cuma günü ziyarete açıldı.

 

Project 03 Yaparak Öğrenmenin Güzel Bir Örneği

santralistanbul Kampüsü Çağdaş Sanat Müzesi’nde düzenlenen açılışta konuşan İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Nalçaoğlu, “Project 03, Enerji Müzesi’nin her katmanına yayılmış bir sergi. Keşfetmesi çok zevkli ve bir labirent formunda. Keşfettiğiniz zaman yeniden görmeyi isteyeceğiniz işleri burada bulabileceksiniz” dedi.

 

Haberin Devamı

Konuşmasında, Project 03’ün hayata geçirilmesinde katkısı olan tüm öğrenci ve akademisyenlere teşekkür eden Nalçaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüm eğitim süreçlerimizde her zaman yaparak öğrenmeyi öne çıkartıyoruz. Alan derslerimizin hepsinde öğrencilerimiz projelerini hayata geçiriyor, üretim yapıyor. Biz de Project 03 gibi festivallerimizle bu üretimleri herkes görebilsin istiyoruz.”

Açılış etkinliği müzik grupları Skata ve Geeva Flava’ın coşkulu konserlerine sahne olurken, Gastronomi Kulübü’nün hazırladığı özel menü de etkinliğe lezzet kattı.

Bu yıl “İletişim basittir, bu yüzden de karmaşıktır” temasıyla kurgulanan Project 03, iletişimin birçok alanını kapsayan zengin bir programı ücretsiz olarak sanatseverlerle buluşturacak.  Festival, 2 Haziran 2017 tarihine kadar takip edilebilecek.

 

Farklı Disiplinlerle Zenginleşen Festival Programı

Festivalde, Sahne Sanatları Bölümü öğrencileri Arnold Wesker’in “Mutfak” adlı oyununu yeniden yorumlayacak. Kubilay Karslıoğlu’nun yönetmenliğinde 29 ve 30 Mayıs 2017 tarihlerinde santralistanbul Green Studio izleyiciyle buluşturulacak oyunun kostümleri, Moda Tasarımı Bölümü öğrencilerinin imzasını taşıyacak.

Haberin Devamı

Sanat ve Kültür Yönetimi öğrencilerinin çağdaş sanat üzerine çalışma fırsatı buldukları Işıl Eğrikavuk ile ortaya koydukları işler, sergide “Temas” başlığı altında sergilenecek.

Küratör Derya Yücel’in koordinatörlüğünde gerçekleşen sanat sergisinin başlığı bu sene “Kısa Devre” olacak. Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü öğrencilerinin Arthere, Taşeron ve Robotik Hayaller sanat inisiyatiflerini bir araya getiren sergisi sanat, hayat, gündelik ve güncel kaygılar üzerine bir anlam arayışı içeriyor.

Project 03’ün bu yılki dikkat çekici etkinliklerinden biri de  ‘İletişim Üzerine Konuşmalar’ başlıklı konuşma serisi olacak. Açılış seremonisi öncesinde 12 Mayıs’ta ilk etabı gerçekleştirilen ve 26 Mayıs tarihinde de ikinci oturumu düzenlenecek olan etkinliklere, kendi alanlarında önemli çalışmalara imza atmış isimler katılacak. Etkinliklerde; Bige Örer, Nevzat Sayın, Bülent Somay, Celil Oker, Can Faga, Şirin Payzın, Aslı Tunç, Erkan Saka, Yalçın Kılıç, Bager Akbay, Işıl Eğrikavuk, Çelenk Bafra, Ayşegül Bahçıvanoğlu ve Simge Burhanoğlu bireysel yaklaşımlarını ve deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak.

 

Haberin Devamı

Gücünü Yaratıcılıktan Alan Projeler

Düzenlenen törenle açılışı yapılan Project 03’ün ana sergisinde katılımcılar; ödüllü reklam kampanyaları, fotoğraflar, video işleri ve çeşitli enstalasyonlarla farklı tecrübeler deneyimleyecek. Ana sergide Reklamcılık Bölümü öğrencilerinin Avrupa Reklam Eğitimcileri Derneği (EdCom) ve Genç Kırmızı gibi alanının önemli kuruluşları için hazırladığı ödüllü tasarımları ve çalışmaları yer alacak. Sergi ayrıca, Halka İlişkiler Bölümü’nün “Tut Elimden Çocuk olalım” kısa film çalışması ve fotoğraf sergisine de ev sahipliği yapacak.

 

Televizyon Haberciliği ve Programcılığı Bölümü’nün canlı yayın kanalı RGB’nin ekranı da sergi süresince canlı yayın yapacak. Öğrencilerin yıl boyunca başarılı yayınlar yaptığı Sound Picnic, Şehirde Sanat ise ziyaretçileri ilgi çekici bölümleriyle karşılayacak. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!